- Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis
- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
Ziua Culturii Naţionale – concerte, expoziţii şi lecturi, în ţară şi străinătate
În anul 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege, prin care ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. Astfel, instituţiile publice şi nu doar acestea organizează evenimente artistice pentru a sărbători ziua de 15 ianuarie.
Printre acestea se numără o expoziţie de fotografie, la Sala Radio, teatru la microfon şi emisiuni speciale, muzică românească şi dezbateri pe marile teme culturale ale momentului, dar şi transmisiuni în direct de la evenimentele dedicate acestei zile.
* Vineri, ora 19.00, la Ateneul Român, are loc spectacolul de muzică tradiţională şi poezie “La porţile ceriului”.
* Vineri, ora 19.00, în sala de concerte Sukova a clădirii Filarmonicii Cehe din Praga, va avea loc un eveniment omagial dedicat lui Mihai Eminescu, care aduce alături fragmente din poeziile poetului şi muzica a doi mari compozitori ai spaţiului românesc, George Enescu şi Belà Bartok.
* Vineri, ora 19.00, în Zig Zag Jazzclub din Berlin se va desfăşura concertul de cântece tradiţionale româneşti reinterpretate de Oana Cătălina Chiţu (voce) şi Dejan Jovanovic (acordeon).
Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeţi şi prozatori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale.