- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de ”câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei
Scenariul potrivit căruia un vaccin nu ar putea proteja de coronavirs decât pentru câteva luni este răsturnat de directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel. Acesta crede că imunizarea produsă de vaccinul Moderna ar putea dura timp de ”câțiva ani”, deși compania trebuie să strângă mai multe date pentru o evaluare finală, relatează Reuters.
Compania americană de biotehnolohie, care a uimit lumea anul trecut venind cu un vaccin împotriva bolii produse de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit autorizarea Comisiei Europene miercuri.
Având în vedere că dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența durează de obicei ani de zile, durata protecției oferit de vaccinurile anti-Covid este o întrebare persistentă pentru cercetători și instituțiile de reglementare.
”Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment.
”Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (…) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.
Potrivit acestuia, compania este aproape de a dovedi că vaccinul său va fi eficient de asemenea și împotriva variantelor de coronavirus văzute în Marea Britanie și Africa de Sud.
Cercetătorii au spus că noile vaccinuri ar trebui să fie eficiente împotriva ambelor variante în mod egal.
Moderna folosește o tehnologie numită mRNA, care introduce în corp o secvență mesager care conține instrucțiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un răspuns imunitar.
Moderna ar oferi o protecție de 94,5%.