- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Uniunea Europeană va semna un acord cu Moderna pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid
Comisia Europeană urmează să semneze un acord pentru livrarea a 160 de milioane de doze din vaccinul candidat al companiei farmaceutice Moderna, a anunțat Ursula von der Leyen.
„Mă bucur să anunţ că vom aproba mâine (miercuri – n.r.) un nou contract pentru a asigura un alt vaccin pentru COVID-19 în portofoliul nostru. Suntem pe cale să formăm unul din portofoliile de vaccinuri împotriva COVID-19 cele mai mari din lume. Acesta le va asigura europenilor acces la vaccinurile cele mai promiţătoare în curs de dezvoltare”, a declarat Ursula von der Leyen într-un briefing de presă, evocând şi un al şaptelea contract în perioada următoare, fără a furniza informaţii suplimentare.
Moderna a informat săptămâna trecută că analiza iniţială sugerează că vaccinul său candidat pentru noul coronavirus este eficient în proporţie de 94,5%, fiind al doilea grup farmaceutic care anunţă rezultate pozitive după testele clinice, primul fiind asocierea Pfizer-BioNTech.
Odată ce vaccinul candidat al Moderna se dovedeşte a fi sigur şi eficient, fiecare stat membru îl va primi în acelaşi timp în funcţie de mărimea populaţiei, a mai spus von der Leyen.
Acesta este al şaselea contract pe care Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state membre, îl încheie cu producătorii de vaccinuri.
Înainte de acest contract, Comisia Europeană a semnat cinci contracte pentru precomandarea vaccinurilor candidate: cu grupul suedezo-britanic AstraZeneca şi cel american Johnson&Johnson (până la 400 de milioane de doze fiecare), cu asocierea franco-britanică Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu cea americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi cu laboratorul german CureVac (până la 405 milioane de doze).