- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Teatrul Ţăndărică anunţă un nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi
Teatrul Țăndărică dă startul unui nou festival de animație dedicat tinerilor, adulților și profesioniștilor independenți din domeniul teatrului de animație, SALT – ediția I, locul de întâlnire al proiectelor câștigătoare din cadrul concursului anual cu același nume.
Prima ediție a festivalului SALT propune pentru data de 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Țăndărică, o zi întreagă dedicată conceptului de #FreeStyle Puppetry – animație liberă, momente scurte de improvizație cu marionete / păpuși / obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpușari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animație, cu momente ce pot fi selecții din lucrări în desfășurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute.
Potrivit organizatorilor, inscrierile s-au deschis începând din data de 24 ianuarie și vor avea loc până la data de 1 februarie la adresa de mail miruna@teatrultandarica.ro.
Participanții la #FreeStyle Puppetry vor primi pe email la începutul lunii februarie desfășurătorul evenimentului și își vor pregăti numerele de animație pentru data de 28 februarie.
Prima ediție a festivalului SALT, care are loc în perioada 25-28 februarie, se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiștilor emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual – actori, actori păpușari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenariști, artiști plastici, susținuți de Teatrul de Animație Țăndărică în realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse. Printre proiectele câștigătoare ale celor trei ediții de până acum se numără “Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, “Apolodor”, în regia Silviei Roman, ”Matiaș Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde și workshop-ul interactiv ”Micul prinț – o întâmplare” coordonat de Mona Toncu și Raluca Rădulescu.