- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Sunetele pădurilor din toată lumea, cuprinse într-o hartă
„Sounds of the Forest” este prima hartă, la nivel mondial, care colectează sunetele pădurii. Oricine poate asculta și încărca sunete înregistrate într-o pădure din zona sa. România este prezentă pe hartă cu o înregistrare din Transilvania.
Harta este o inițiativă a Wild Rumpus, o antrepriză socială, și Timber Festival, un festival anual care se desfășoară, de obicei, pentru trei zile, în mijlocul Pădurii Naționale din Marea Britanie.
„Când pandemia a dus la anularea festivalului nostru estival, Timber, care adună mii de oameni din Marea Britanie în Pădurea Națională, care vin să se joace, să cânte, să danseze și să creeze sub bolta pădurii, am început să ne gândim ce altceva putem face ca să ajutăm oamenii să se conecteze cu natura”, a spus Sarah Bird, director la Wild Rumpus, pentru Treehugger.
Aceasta a mai explicat că erau în căutarea unei care ar fi putut trimite oamenii în pădurile din zona lor, dar ceva care, de asemenea, ar fi putut conecta oamenii printr-un efort comun.
„Am simțit ca și cum natura ne-a transmis tare și clar că un proiect legat de sunete este cel potrivit. Pentru că nivelul obișnuit de poluare fonică era mult redus, am putut auzi păsările cântând și vântul bătând printre frunze. Abia după ce am lansat proiectul ne-am dat seama ce exercițiu de a fi prezent presupune procesul de a înregistra și cum te simți când te oprești și asculți la armonia din lumea naturală”, a mai spus aceasta.
România este prezentă pe hartă cu o înregistrare din Câmpu Cetății, Transilvania.
Următorul pas va fi ca organizatorii festivalului să invite anumiți artiști care să se inspire din sunetele de pe hartă și care să creeze melodii sau alte forme de artă audio, care vor fi prezentate în ediția de anul viitor din Marea Britanie.
„Nu cred că am apreciat cât de interesant și inspirator poate fi să stai la tine acasă, în aceste timpuri ciudate și nesigure, și să fii transportat într-o pădure din Panama, Montreal sau Hong Kong. A fost cel mai uimitor lucru, să mă simt atât de conectată, fiind la distanță”, a mai spus Bird.
Vizitează aici Sounds of Forest.
sursa: green-report.ro