- Claudiu Năsui (USR): „Creșterea taxelor este deja plănuită”
- Sfântul Ștefan, primul martir creștin, sărbătorit de creștini în a treia zi de Crăciun
- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
Streinu Cercel: Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat în aproximativ o lună
Un vaccin experimental pentru coronavirus făcut în Marea Britanie ar putea fi adus în România și testat pe grupe de persoane, în termen de aproximativ o lună, a declarat vineri, la Antena 3, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel.
El a spus că din momentul în care se va ratifica protocolul științific de cercetare, produsul va ajunge pentru avizare la Agenția Națională a Medicamentului din România.
- ”Și în Statele Unite, și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.
- Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. (…) S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. Și atunci vom avea nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele, a declarat profesorul Streinu Cercel.
Întrebat când ar putea fi adus în România acest vaccin experimental, Cercel a răspuns: „Din momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare, evident el va face obiectul unor avizări nivelul Agenției Naționale a Medicamentului și după acest avizul acestei agenții va putea să înceapă. După care urmează proceduri destul de laborioasă prin care preparatul evaluat să fie adus în țară și pe urmă „investigatorii” vor trece la treabă împreună cu echipele lor. (…) Noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor și pentru a putea face primele înrolări de voluntari. (…) Vaccinul vine prin relația cu Marea Britanie”.