Seara Tenorilor @ Cinema PRO

Luna în care primăvara ne încălzește inimile și ne poartă pe aripile muzicii, vă întâmpină cu o nouă experiență. Marti, 19 martie 2019, călătoria continuă cu o seară de canzonete și arii celebre, Orchestra Simfonică București – Bucharest Symphony Orchestra, diijorul Bastien Stil și trei tenori români care cuceresc lumea întreagă: Alin Stoica, Mihai Urzicana și George Vîrban. Concertul va avea loc la Cinema PRO începând cu ora 19.00.

Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestra Simfonică București – Bucharest Symphony Orchestra se vor îmbina într-o armonie perfectă și la care ești invitat să participi.

Vino să descoperi Stagiunea SalutCULTURA!, muzica, o formă excelentă de a petrece o seară plăcută și, de ce nu, hai să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică București!

Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, E-BODA, PONSA, Texcargo, EVconnect.ro – Statii de încărcare pentru vehicule electrice, RE:CREATE
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising

Bilete la Magazinul Muzica și online pe iaBilet.ro și magazinele partenere.

Bastien Stil
Un artist foarte modern și capabil, Bastien Stil a devenit foarte rapid un dirijor solicitat pentru repertoriul simfonic și liric atât în ​​Franța, cât și în străinătate.
În sezonul 2018/2019 Bastien Stil va debuta ca dirijor alături de regizoral Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre Symphonique et Lyrique de Nancy, Porto Symphony Orchestra, Orchestre Regional de Normandie și Orchestra Simfonica din Craiova (România). De asemenea, el va reveni pe scena Operei de Rouen, Normandie.
Sezonul 2017/18 a marcat debutul său dirijoral la Ensemble Intercontemporain, Orchestre National de Lille, BBC Concert Orchestra, The Filmorchester Babelsberg, Orchestra Simfonică București, Orchestre Lamoureux, revenind pentru diverse producții alături de Orchestre National d’Ile de France, the Orchestre National Bordeaux-Aquitaine și Brno Philharmonic. De asemenea, a dirijat Orchestre d’Auvergne, the Polish National Radio Orchestra și Moscow Symphony Orchestra.
A înregistrat lucrări muzicale alături de ansambluri notabile, precum: National Orchestra of Ukraine, Ensemble Intercontemporain și Opera de Rouen Normandie .
Eclectic, polivalent și mereu în căutarea unei noi provocări, Bastien Stil a început o strânsă colaborare artistică cu compozitorul / basistul israelian Avishai Cohen. În 2014, a dirijat Orchestre National Bordeaux-Aquitaine în proiecte crosssover jazz, alături de Wayne Shorter, Milton Nascimento, Marcus Roberts, Richard Galliano, Lee Konitz, Yusef Lateef, Dave Liebman.
Bastien Stil studiat pianul la Rouen cu Pierre Duvauchelle, adăugând studii de trombon și tubă, compoziție, analiză și istorie a muzicii și studii de dirijat de orchestră (S.Billard , C.Levacher). A absolvit Conservatorul Național Superior de Musique de Paris (CNSM) și a obținut cele mai mari distincții la toate disciplinele. continuat să studieze cu prof. Neil Thomson la Royal College of Music și John Farrer (SUA). A studiat repertoriul liric în paralel la Opera de Rouen-Normandie ca asistent al lui Antony Hermus.
În 2018, Bastien Stil a fost laureat al primei ediții a Concursului Internațional de Dirijat organizat de BMI, Bucharest Music Institute.

Alin Stoica
Absolvent al Liceului de Muzică „Dinu Lipatti”, București și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto, sub îndrumarea maestrului Ionel Voineag, Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naționale București. În 2012 a participat la un masterclass sub îndrumarea sopranei Marina Krilovici.
Doi ani mai târziu, în 2014, a debutat cu Alfredo în „La Traviata” de Verdi la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în 2015, cu rolul Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsați-mă să cânt” de Dendrino.
În 2016 a susținut opt reprezentații cu Don Jose din „Carmen” de Bizet la Festivalul de Operă din Gut-Immling și alte două cu Turiddu din „Cavaleria Rusticană” de Mascagni la Teatrul Pergolesi din Jesi. În luna decembrie a aceluiași an Alin Stoica a participat la Gala Aniversară – 95 de ani de la instituționalizare, cântând în duet alături de soprana Anita Hartig.
La Opera Națională București, tenorul a fost distribuit în 2017 în rolul Alfredo din „La Traviata” de Verdi și a participat la o serie de concerte și recitaluri.

Mihai Urzicana
Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Constanta, al Facultatii de Teologie, Sectiile Arta Sacra si Pastorala, Mihai Urzicana a inceput perfecţionarea in arta cantului vocal sub îndrumarea doamnei Gabriela Popescu si a maestrului Corneliu Fanaţeanu, dupa care si-a continuat studiile muzicale la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a absolvit masterul – sectia canto clasic la clasa Prof. Univ. Dr. Bianca Manoleanu.
Tenorul Mihai Urzicana este solist al Coralei Armonia din Constanta, ansamblu alaturi de care a sustinut numeroase concerte in tara si strainatate si a castigat Medalii de Aur la competitii mondiale corale din S.U.A, Letonia, Austria, Germania, Rusia.
Castigator al Premiului I la Concursul National de Interpretare Muzicala Mihail Jora, 2017, al Premiului I la Concursul National Opera Start 2017, al Premiului III si Premiul Special al Filarmonicii de Stat din Sibiu la Concursul International Vox Artis Sibiu 2017, Mihai Urzicana a participat la cursuri de perfectionare vocala cu baritonii Marcin Habela (Elvetia), Lucas Meachem (S.U.A.), George Emil Crasnaru.

George Vîrban
Este în prezent masterand la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpos, dar studiul bellcanto-ului l-a inceput în anul 2009, la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”din Galați, îndrumat de profesoara Rodica Koler.
În anul 2013, George, a obținut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României, fapt ce a contribuit în mod vizibil la evoluția tânărului tenor. Au urmat concerte la Opera Națională București, Filarmonica George Enescu, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica ”Mihail Jora” Bacău, Sala Radio și participarea la competiții de rang național și internațional precum: Concursul Internațional de Canto „Vox Artis” Sibiu, Concursul Internațional de Canto „George Enescu” Paris, Concursul Internațional de Canto ”Jeunes Espoirs” Avignon, Le Grand Prix de L”Opera București, Concursul Național ”Mihail Jora” București.
A debutat în 2016 la: Teatrul de Operă și Balet din Saransk, Rusia în rolul lui Lensky din Opera ”Evgheni Oneghin” de Ceaikovsky și la Opera Grand Avignon Franța.
În 2017, a concertat la Harbin Concert Hall-China, Shanghai Symphony Hall-China, Opera Română Cluj-Napoca în rolul lui Lensky, Opera Națională București în rolul lui Nemorino și devine prim solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, debutând în rolul lui Koltoy la premiera operetei “ Victoria și al ei husar” și în „Concertul celor 3 Tenori”
Tot in 2017 a fost desemnat de Revista Actualitatea Muzicală “Cel mai bun tânăr solist”.