- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Spectacole impresionante de văzut online pe www.fnt.ro
Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care are loc online pe www.fnt.ro, la postul TVR și on-air în perioada 22 – 29 noiembrie 2020, conține unele dintre cele mai impresionante spectacole românești produse în ultimii 30 de ani. Criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari, care asigură direcția artistică, au alcătuit un program bogat în evenimente, prezentând un concept bazat aproape exclusiv pe revizitarea istoriei FNT din ultimele trei decenii. Publicul poate vedea toate producțiile gratuit.
Secțiunea ”FneuitareT” își propune să pună în valoare o parte din patrimoniul spectacular românesc constituit în ultimele decenii. Spectacolele legendare ale ultimilor 30 de ani precum ”Hamlet”, în regia lui Vlad Mugur, ”Unchiul Vanea”, în regia lui Andrei Șerban, ”O noapte furtunoasă”, în regia lui Mihai Măniuțiu sunt doar câteva titluri din programul FNT 30, iar Gábor Tompa, Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexander Hausvater sau Cătălina Buzioanu se numără printre regizorii care își vor prezenta spectacolele de referință în cadrul FNT.
Secțiunea ”FnelinișteT” face trimitere la tineri ale căror voci s-au auzit distinct și constant în ultimii ani, iar ”arta ACTORULUI mare” celebrează harul, virtuozitatea și împlinirea în profesie, calități pe care le-au probat în timp artiști-reper ai teatrului nostru. Marcel Iureș, Marin Moraru, Mariana Mihuț, Gheorghe Dinică, Maia Morgenstern, Zsolt Bogdán, Marius Manole, Olga Tudorache, Victor Rebengiuc sau Ion Caramitru și mulți alții fac parte din distribuțiile spectacolelor pe care le puteți descoperi în programul FNT 2020.
O altă secțiune a FNT 2020 este ”Spectacolul ascuns” și conține mărturii de creație, portrete și autoportrete ale unor importanți creatori, priviri aruncate în interiorul laboratorului. Secțiunea ”Spectacole invitate continuă o tradiție de succes a Festivalului Național de Teatru, punctând deschiderea spre discursul artistic internațional. „Vorbe, vorbe, vorbe…” propune o serie de colocvii și dialoguri teatrale, intermediind întâlnirea cu personalități teatrale contemporane.
Descoperiți toată structura festivalului în programul ediției cu numărul 30 de pe site-ul www.fnt.ro.