- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Scenariile luate în calcul de autorități după 15 mai
Până în 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI erau internați 247 de pacienți.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și externate.
Până miercuri, la nivel național fuseseră prelucrate 166.993 de teste. Raportarea indică un număr record de teste făcute în 24 de ore – 16.684.
Autorităţile evaluează toate posibilităţile după data de 15 mai, fiind patru variante: prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi ipoteza în care nu va fi necesară nicio formă specială, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban. El a spus că decizia va fi luată pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai şi va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că varianta finală depinde de cum vor fi respectate restricțiile în următoarea perioadă. ”Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic. Dacă de 1 mai, weekendul viitor, lumea se relaxează, dacă pe 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, nu vor fi scenarii care vor fi discutate într-o variantă optimistă. (…) Lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează partial sau total. (..) Dacă avem un comportament corect s-ar putea din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate. Dacă facem grătare, întindem chefurile, s-ar putea ca din 15 mai să nu avem atâtea măsuri relaxate”, a declarat Marcel Vela miercuri seară, la Digi 24.
Poliția Capitalei i-a avertizat miercuri pe români că de data aceasta de 1 Mai trebuie să facă grătarul acasă, în familie, și că “nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială” sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Poliția reamintește că amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.