- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Românii pot dona piese Lego copiilor din mediile vulnerabile
Lego România desfășoară, până pe 26 aprilie, programul „Piese pentru Zâmbete”, în cadrul căruia românii pot dona aceste jucării, care vor ajunge la sute de copii din centrele de zi susținute de Fundația United Way România. Piesele pot fi depuse la magazinele certificate sau trimise prin curier.
Magazinele Lego, în parteneriat cu Fundația United Way România, dau startul programului „Piese pentru Zâmbete”, primul program de donare de piese Lego din România, prin care își propun să aducă bucuria jocului în viața copiilor din mediile vulnerabile.
În perioada 28 februarie – 26 aprilie 2020, oricine poate dona piesele pe care nu le mai folosește în cele nouă magazine Lego din București, Cluj, Ploiești, Brașov, Constanța. Toate piesele colectate vor fi sortate, igienizate și vor ajunge la sutele de copii din centrele de zi susținute de United Way România din București, Cluj și Timișoara.
„Printre abilitățile esențiale pe care și le exersează copiii în timp ce se joacă cu piese Lego se numără: cooperarea și relaționarea (de care vor avea nevoie întreaga viață), perseverența și toleranța la frustrare (abilități decisive pentru o societate în care ne plângem că nici copiii, nici adulții nu-și duc la bun sfârșit sarcinile), deschiderea față de provocări și rezolvarea de probleme (atunci când copiii încep să mânuiască piesele ei, de fapt, transpun ceea ce pare a fi haos în ordine), creativitatea și răbdarea (trăsături despre care știința ne arată că sunt decisive pentru viitor), dar și bucuria reușitei (recompensa finală pentru o viață împlinită). De asemenea, astfel de jocuri contribuie masiv la dezvoltarea vederii în spațiu (folositoare la orele de geometrie, iar apoi în diverse profesii. Majoritatea părinților pe care-i cunosc și ai căror copii se joacă cu piese Lego se plâng mai puțin de dificultățile parentingului, în comparație cu cei ai căror copii nu au acces la acest tip de jocuri”, Gáspár György, psiholog și psihoterapeut de familie.
“Suntem convinși că, în foarte multe locuințe, sunt depozitate piese Lego cu care nu se mai joacă nimeni. Poate copiii au trecut de la piesele Lego Duplo la piese mai mici. Sau poate au crescut și preferă seturi mai complexe. Prin programul nostru de donații, îi invităm pe cei mici și pe cei mari să aducă puțin din magia Lego în viața unor copii care poate nu au cunoscut niciodată bucuria și utilitatea jocului. Pentru că jucăriile sunt durabile și pot să contribuie la bucuria unor noi generații de copii. Seturile se amestecă, se mai pierd piese, însă valoarea lor creativă rămâne aceeași”, a declarat Monica Paraschiv – Director adjunct Magazine Certificate Lego.
Cum se pot face donațiile
Pasul 1: Cei care își doresc să doneze pot depozita piesele Lego sau Lego Duplo într-o cutie și le pot aduce în cel mai apropiat Magazin Certificat Lego.
Pasul 2: Donațiile de peste 1 kilogram sunt recompensate cu un voucher de 30 lei, care poate fi folosit la achiziționarea unui set nou în valoare de minimum 150 lei, iar cei mici vor primi un miniset Lego Speed Champions Lamborghini sau Lego Disney Frozen Tronul Elsei.
Pasul 3: Toate piesele colectate vor fi sortate și igienizate, iar apoi distribuite către copiii din centrele de zi susținute de Fundația United Way România.
Cei care vor să doneze, dar nu ajung în magazin, pot trimite prin curier, gratuit, minim 1 kilogram de piese. Donația se poate face prin completarea unui formular de pe site și este recompensată cu un cupon electronic de reducere.
De asemenea, doritorii pot dona un set Lego Classic direct de pe site. Pentru fiecare set donat, va fi donat încă unul.
United Way România este o fundație românească, afiliată la United Way Worldwide, SUA, care cuprinde o rețea de aproape 1.800 de organizații locale în peste 40 de țări și teritorii. Oferă sprijin în educație, sănătate și pentru integrarea persoanelor defavorizate din București, Cluj, Timișoara și zone limitrofe.