- Claudiu Năsui (USR): „Creșterea taxelor este deja plănuită”
- Sfântul Ștefan, primul martir creștin, sărbătorit de creștini în a treia zi de Crăciun
- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
Regatul Unit autorizează infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficienţa medicamentelor şi vaccinurilor anti-COVID-19
Regatul Unit va începe în următoarele săptămâni teste clinice pentru a proba eficienţa medicamentelor şi a vaccinurilor împotriva coronavirusului, în cadrul cărora persoane sănătoase vor fi infectate, a informat miercuri Ministerul Companiilor, Energiei şi Strategiei Industriale, transmite EFE.
Într-un comunicat, ministerul a anunţat că Regatul Unit va fi prima ţară din lume care va efectua acest tip de studii în timpul actualei pandemii, după ce aceste studii au fost aprobate de un comitet de etică.
Începând din martie, circa 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care vor fi plătiţi să participe, vor fi injectaţi în condiţii sigure şi controlate pentru a stabili, într-o primă fază, cantitatea minimă de virus necesară pentru a genera infectarea, ceea ce va permite ulterior testarea vaccinurilor şi a medicamentelor. Odată stabilit acest indicator, intenţia este de a administra vaccinuri considerate sigure unui număr mic de voluntari care vor fi infectaţi cu virusul, pentru a stabili reacţia imună ce ar urma să ajute la o mai bună dozare şi la accelerarea testelor cu aceste vaccinuri la o scară mai mare.
Tulpina virusului cu care vor fi injectaţi iniţial voluntarii, aflaţi în proces de selectare, va fi cea care circulă în Regatul Unit din martie 2020 şi care s-a dovedit a reprezenta un risc scăzut pentru adulţii tineri şi sănătoşi, se menţionează în comunicatul citat.
Studiile în care persoane sănătoase sunt infectate intenţionat – în loc să se aştepte o contagiere în mod natural, aşa cum s-a procedat până acum în dezvoltarea vaccinurilor anticoronavirus – se folosesc deja pentru generaţia de vaccinuri şi tratamente împotriva unor boli precum malaria, febra tifoidă, răceala comună, gripa sau Norovirusul (virusul Norwalk, ce reprezintă un grup de virusuri care cauzează apariţia gastroenteritei acute – n.r.).