- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Recitalul Sergiu Cioiu „Râsul, plânsul, iubirea”, la Teatrul de Comedie
Astăzi la ora 19,30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, are loc recitalul extraordinar al lui Sergiu Cioiu, intitulat „Râsul, plânsul, iubirea”. Un recital, muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, impreună, fac un excelent divertisment. În program, cântece și poeme de Alexandru Mandy, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, Ştefan Radof, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, și alții.
Prezența lui Sergiu Cioiu în spațiul muzical românesc este, astăzi, aproape la fel de vie ca înainte de 1982, când a părăsit România și s-a stabilit în Canada. A revenit firesc, după 34 de ani, ca după un antract ceva mai lung, în care publicul a rămas în sală, așteptându-l.
Sergiu Cioiu este, cu alte cuvinte, un „recidivist” a cărui muzică părea că s-a „prescris” după 1982. Redeschiderea muzicală a „dosarului” Cioiu – care, se vede treaba, nu fusese clasat – s-a produs în 2016, odată cu lansarea dublului CD „Cioiu cântă Mandy – Vântule și alte cântece” (EUROSTAR, 2016) și a volumului de „interpelări” biografice, intitulat „Nu știm aproape nimic – Puşa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu” (Editura „Ars Longa”).
De atunci tot „recidivează”. Atât discografic (pe lângă „Cioiu cântă Mandy – Vântule și alte cântece”, a imprimat și reeditarea LP-ului „La o adică”, intitulat acum „Pe cine numim … Eu!”), cât și pe scenă. Chiar și spectacolul din seara aceasta („Râsul, plânsul, iubirea”) e o „recidivă”. „Avanpremiera” a avut loc la Craiova, în 2017, când a fost secondat de reputata actriță Florina Cercel și nu mai puțin cunoscuta interpretă pop Silvia Dumitrescu. Despre acest spectacol, Andrei Partoș scria, în 2017, pe blogul său: „Un spectacol special, muzical, poetic, tandru și ironic, în care teatrul și cântecul împreună fac un excelent divertisment, pentru un public dornic să vadă o asemenea producție caleidoscopică, voit minimalistă”.