- Ordinea internațională amenințată la un nivel nemaiîntâlnit de la Războiul Rece
- Sărbătoarea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, 9 septembrie – protectorii familiei și născătorii Fecioarei Maria
- Începutul anului școlar 2024-2025, cu o structură modulară și vacanțe diversificate
- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
Raed Arafat: Nu modificăm regulile în noaptea de revelion
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat miercuri seară că Guvernul nu ia în calcul relaxarea estricțiilor în noaptea de revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens. Întrebat totuși ce vom face la trecerea dintre ani, el a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.
„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.
„Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”, a reiterat șeful DSU.
Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.
„Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat el.
În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.