- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Președintele SUA, Joe Biden, va vizita miercuri Israelul
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Președintele SUA, Joe Biden, va vizita Israel miercuri, într-un moment critic pentru regiune și lume. Această vizită vine după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că SUA a obținut asigurări de la autoritățile israeline că vor permite ajutorul umanitar în Gaza. Totuși, nu au fost oferite detalii despre momentul și modul în care va fi permis acest ajutor. Discuțiile diplomatice privind posibilitatea redeschiderii punctului de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza sunt încă în desfășurare. Această întâlnire a avut loc la sediul militar Kirya al armatei israeliene din Tel Aviv, potrivit The Times of Israel.
Generalul american Michael Kurilla, care conduce comanda centrală a armatei și supervizează forțele americane din Orientul Mijlociu, se află, de asemenea, în Israel într-o vizită neanunțată. El a declarat că scopul vizitei sale este de a se asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a se apăra.
Forța Aeriană Israeliene a anunțat că a lovit ținte în Liban aparținând grupului militant susținut de Iran, Hezbollah. În același timp, Hamas a lansat un videoclip cu una dintre persoanele luate ostatic în timpul asaltului asupra Israelului, care a declanșat conflictul.
Armata israeliană a declarat că aproximativ jumătate de milion de israelieni au fost evacuați în ultimele 10 zile. În contrast, ONU estimează că aproximativ un milion de palestinieni care și-au părăsit casele au nevoie urgentă de alimente, apă și combustibil.
În ciuda tensiunilor crescânde, rezoluția umanitară a Rusiei privind Israelul și Gaza nu a reușit să fie aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, deoarece națiunile occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, au votat împotriva acesteia, susținând că nu condamnă acțiunile Hamas.