- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Plimbările pe spatele elefanţilor vor fi interzise la templele din Angkor, Cambodgia
Autorităţile din Cambodgia au interzis în perimetrul celebrului sit arheologic Angkor plimbările pe spatele elefanţilor, considerate o cruzime de către asociaţiile pentru protecţia animalelor.
Paisprezece elefanți folosiți ca atracții pentru turiști vor face curând o călătorie spre noua lor casă, într-o pădure la circa 40 de kilometri distanţă.
Potrivit oficialilor de la Apsara Authority, o agenție guvernamentală care supraveghează situl înclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, primii doi elefanți sunt în drum spre pădurea comunității Bos Thom, unde pot trăi fericit tot restul vieții „în mediul lor natural. “
“La începutul anului 2020, asociația noastră intenționează să pună capăt utilizării elefanților pentru transportul turiștilor”, a spus Oan Kiry, directorul Comitetului Grupului Elefanților Angkor.
El a adăugat că cei care vizitează pădurea pot interacționa în continuare cu elefanții, dar de la distanță.
„Încă pot urmări elefanții și le pot face fotografii în centrul nostru de conservare și reproducere. Vrem ca elefanții să trăiască într-o manieră cât mai naturală”, a spus Kiry.
Plimbările pe spatele elefanţilor sunt criticate de asociaţiile pentru protecţia animalelor care susţin că dresajul elefanţilor tineri este câteodată prea brutal, iar volumul de muncă repartizat acestora prea mare.
Elefantii din Angkor Wat lucrează în locul turistic din 2001, transportând cu durere turişti, al căror număr ajungă până la 2 milioane pe an. Cu toate că nu toți turiștii își doresc o plimbare, elefanţii sunt încă foarte suprasolicitați.
În 2016, unul dintre animale a decedat după ce a transportat turişti în jurul complexului templului Angkor Wat pe o vreme toridă. Animalul plimba turiştii de circa 45 de minute când s-a prăbuşit la pământ.
Această întâmplare tragică a inspirat o petiție pe site-ul Change.org care solicita Autorității Apsara să pună capăt călăriei elefanților în complex; a strâns peste 180.000 de semnături.
Mutarea elefanților din Angkor este un prim pas important pentru a pune capăt turismului pentru animale sălbatice din Cambodgia, dar există încă aproximativ 70 de elefanți domestici în captivitate.
Cercetările realizate de Unitatea de cercetare a conservării vieții sălbatice a Universității din Oxford au constatat că în lume există încă 550.000 de animale sălbatice care suferă pentru că sunt folosite iresponsabil pe post de atracții turistice. Industria turistică a animalelor sălbatice încă atrage până la 110 milioane de vizitatori în fiecare an, potrivit South China Morning Post.
Cambodgia găzduiește 400-600 de elefanți sălbatici, mulți dintre ei fiind amenințați de braconieri, distrugerea habitatelor și conflictul dintre animale și oameni care trăiesc în jurul lor.
sursa: green-report.ro