- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
„Plantăm Fapte Bune” caută voluntari pentru trei acțiuni de plantări, în martie
Campania națională „Plantăm Fapte Bune în România” organizează trei acțiuni de plantări în luna martie (14, 21 și 28 martie), în apropierea Bucureștiului, și caută voluntari.
Voluntarii care se înscriu în acest formular trebuie să participe la cel puțin o zi completă de plantare, precum și la o întâlnire de pregătire, prealabilă plantării (care durează între o oră și trei ore, personal sau online) și la o întâlnire de follow-up, ulterioară plantării (între o oră și trei ore, personal sau online).
Cei interesați pot participa la una sau la mai multe plantări, din datele 14, 21, 28 martie. Locurile unde vor fi desfășurate acțiunile vor fi la aproximativ două ore de mers cu mașina din București și vor fi anunțate curând.
Organizatorii au anunțat că intenționează să transforme campania „Plantăm Fapte Bune în România” într-una zero waste:
„Vom colecta separat PET-urile, hârtia și folia transparentă pentru reciclare, vom separa resturile alimentare pentru compost, vom continua reducerea plasticului de unică folosință, nereciclabil, încurajând vesela refolosibilă sau compostabilă, din tărâțe, și vom reduce și plasticul reciclabil oferind voluntarilor posibilitatea să-și umple recipientele proprii cu apă din bidoane mari, de 19 litri, refolosibile.”
Perioada de plantare din primăvara anului trecut a fost cea mai reuşită din istoria proiectului, început în anul 2011, din punct de vedere al cifrelor finale (număr de puieți plantați, voluntari, parteneri etc.). 170.000 de puieţi au fost plantați pe o suprafată de 40 de hectare, cu ajutorul celor 6.500 de voluntari.
Acţiunile au avut loc în localităţi din 18 judeţe: Fântânele – judeţul Arad, Topoloveni – judeţul Argeş, Moineşti – judeţul Bacău, Jegălia – judeţul Călăraşi, Mihail Kogălniceanu – judeţul Constanţa, Şotânga – judeţul Dâmboviţa, Greceşti – judeţul Dolj, Cuza Vodă – judeţul Galaţi, Negomir – judeţul Gorj, Tătaru – judeţul Prahova, Dobroteşti – judeţul Teleorman, Cralovăţ – judeţul Timiş, Mihăieşti – judeţul Vâlcea, Sârbi – judeţul Bihor, Merei – judeţul Buzău, Beriu – judeţul Hunedoara, Sohodol şi Roşia Montană – Cluj, Bucium şi Avram Iancu – judeţul Alba.