Povestea Cartierului Creativ al Bucureștiului, într-o expoziție despre istorie, cultură și antreprenoriat

În perioada 11-14 decembrie 2018, în intervalul orar 14:00-21:00, într-un nou spațiu cultural pop-up, aflat pe Str. General Christian Tell nr. 23, va fi deschisă publicului expoziția foto Intersecții în Cartierul Creativ.

Proiectul își propune să evidențieze contrastul, dar și intersecțiile dintre infrastructura culturală valoroasă și antreprenoriatul creativ actual, prezentând o colecție de imagini și povești, un traseu imaginar prin cea mai efervescentă zonă creativ-culturală din București, Cartierul Creativ. Intrarea este liberă.

Expoziția urmărește totodată modul în care dezvoltarea relațiilor și sinergiilor între marile instituții culturale și organizațiile creative poate genera atât o creștere a consumului cultural, cât și a calității vieții la nivelul orașului, creând locuitorilor o percepție mai bună asupra acestuia.

Cele peste 100 de fotografii care alcătuiesc proiectul sunt semnate de Horațiu Șovăială, cel care a surprins frânturi de optimism și de energie coagulate în jurul oamenilor, organizațiilor și inițiativelor creative, și de Cornel Lazia, ale cărui imagini punctează energia nebănuită pe care instituțiile culturale din cartier o emană în jurul lor.

În plus, în cadrul expoziției Intersecții în Cartierul Creativ, pe 14 decembrie, la ora 19:00, va avea loc și lansarea numărului patru al ziarului Cartierul Creativ.

Ziarul Cartierul Creativ apare la fiecare două luni și concentrează poveștile oamenilor, locurilor și afacerilor din cartierul cu același nume. Primul număr a explorat străzile cuprinse în perimetrul Calea Griviței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cel de-al doilea spațiul Știrbei Vodă – Grădina Cișmigiu – General Berthelot iar numărul trei a completat harta cu Bulevadul Dacia – Calea Griviței – Constantin Budișteanu. Numărul al patrulea detaliază poveștile cuprinse în perimetrul Calea Victoriei – Ion Câmpineanu – Ion Brezoianu.

Cartierul Creativ al Bucureștiului, spațiu din jurul Parcului Cișmigiu, delimitat de Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Griviței și Bulevardul Dacia, Calea Victoriei și Strada Berzei își propune să demonstreze potenţialul pe care industriile creative îl au în dezvoltarea comunitară, economică și urbană. Datorită concentrației foarte mare de entităţi și organizaţii creative, are potenţialul de a determina poziţionarea Bucureștiului pe harta destinaţiilor turistice cultural-alternative la nivel regional și european.

www.cartierulcreativ.ro