- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Persoanele vaccinate cu serul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu Pfizer sau Moderna din cauza variantei Delta
Persoanele vaccinate cu vaccinul pentru Covid-19 al Johnson & Johnson (J&J) ar putea avea nevoie de un rapel cu un vaccin ARNm al Pfizer/BioNTech sau Moderna, din cauza prevalenţei tot mai mari a variantei Delta a coronavirusului, potrivit unor experţi în boli infecţioase din Statele Unite, transmite Reuters, citată de News.ro.
Unii experţi au spus că au făcut ei înşişi acest lucru, chiar şi fără date publicate care să arate dacă această combinaţie între două vaccinuri diferite este sigură şi eficace şi fără sprijinul autorităţilor de reglementare americane, transmite Reuters.
Discuţiile au la bază îngrijorările privind gradul de protecţie oferit de vaccinul J&J faţă de varianta Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India şi care circulă în prezent pe scară largă în multe ţări.
Delta, care este asociată şi cu o formă de boală mai severă, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.
Nu există date substanţiale care să arate cât de protector este vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) sunt semnificativ mai protectoare împotriva variantei decât una singură.