- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Nokia reduce cu pana la 14000 locurile de munca
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Nokia, gigantul finlandez din domeniul telecomunicațiilor, intenționează să reducă între 9.000 și 14.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2026 în scopul reducerii costurilor. Anunțul a fost făcut în contextul raportării unei scăderi de 20% a vânzărilor în perioada iulie-septembrie.
Compania a atribuit această decizie încetinirii cererii pentru echipamente 5G pe piețe precum America de Nord. În prezent, Nokia are 86.000 de angajați în întreaga lume și a tăiat deja mii de locuri de muncă începând cu anul 2015.
Nokia își propune să reducă costurile cu sume cuprinse între 800 de milioane și 1,2 miliarde de euro până în 2026. CEO-ul Pekka Lundmark a declarat că avansurile în domeniul cloud computing și al inteligenței artificiale necesită „investiții semnificative în rețele cu capacități considerabil îmbunătățite”.
Nokia a fost cândva cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, dar a eșuat în anticiparea popularității telefoanelor cu ecran tactil compatibile cu internetul, cum ar fi iPhone-ul de la Apple și Galaxy de la Samsung, și a fost depășită de rivali. După vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, care mai târziu a renunțat la această divizie, Nokia s-a concentrat pe echipamentele de telecomunicații.
În 2020, Nokia a devenit unul dintre principalii beneficiari ai interdicției privind utilizarea echipamentelor Huawei în rețelele 5G din Marea Britanie, semnând un acord pentru a deveni cel mai mare furnizor de echipamente pentru BT.
Cu toate acestea, producătorii de echipamente 5G s-au confruntat cu dificultăți pe măsură ce operatorii din SUA și UE au redus cheltuielile. Nokia și rivala sa suedeză, Ericsson, au încercat să compenseze unele din slăbiciuni prin creșterea vânzărilor către India, dar implementarea 5G s-a încetinit și acolo.