- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Microsoft în dispută pentru 29 miliarde de dolari cu autoritățile fiscale americane
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Microsoft a anunțat că va contesta solicitarea autorității fiscale americane de a plăti o sumă suplimentară de 28,9 miliarde de dolari ca taxe restante pentru perioada 2004-2013. Serviciul de Venituri Interne (Internal Revenue Service – IRS) a examinat modul în care compania își distribuie profiturile între diferite țări și jurisdicții. Cu toate acestea, Microsoft a declarat că problemele ridicate de IRS sunt relevante pentru trecut, dar nu și pentru practicile lor actuale.
De-a lungul timpului, au existat preocupări legate de faptul că cele mai mari corporații nu plătesc suficiente taxe în țările dezvoltate. Giganții tehnologici au fost criticați pentru raportarea unor profituri mai mici în țările cu taxe mari și profituri mai mari în jurisdicțiile cu taxe mai mici, pentru a-și minimiza sarcina fiscală.
Într-un document oficial, Microsoft a menționat că IRS solicită o plată suplimentară de taxe în valoare de 28,9 miliarde de dolari, plus penalități și dobânzi. Compania a subliniat că a respectat întotdeauna regulile IRS și a plătit taxele datorate atât în SUA, cât și în întreaga lume. De asemenea, Microsoft crede că orice taxe datorate după audit vor fi reduse cu până la 10 miliarde de dolari, bazându-se pe legile fiscale adoptate de fostul președinte Donald Trump.
Alte companii tehnologice americane, precum Amazon și Facebook, au fost, de asemenea, solicitate să plătească taxe mai mari. În plus, în acest an, Microsoft a fost supusă unor verificări suplimentare din partea altor autorități din SUA. În iunie, compania a acceptat să plătească 20 de milioane de dolari Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) după ce a fost descoperită colectând ilegal date despre copii care și-au creat conturi Xbox.
Sursa: BBC