- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Marius Carașol, fostul director Transelectrica, condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de studii
Curtea de Apel București l-a condamnat miercuri pe Marius Carașol, fostul director Transelectrica, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, precum și interzicerea unor drepturi, pentru falsificarea diplomei de studii. Decizia este definitivă și menține sentința dată de Judecătoria Sectorului 1 București.
Amintim că acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.
Președintele Transelectrica și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns, pentru Edupedu.ro, următoarele: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. Carașol nu și-a falsificat, însă, doar CV-ul, ci și diploma sa de inginer.
Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 802/A din data de 07.09.2020. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și partea civilă Compania Națională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica”SA împotriva sentinței penale nr.99 din data de 17.02.2020, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București ,Secția Penală în dosarul nr.37130/299/2019. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul declarat de procuror rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanta parte civilă la plata sumei de 50 lei,reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 septembrie 2020. Document: Hotarâre 802/2020 07.09.2020