- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Maraton pentru o stare de bine
Getting your Trinity Audio player ready...
|
“Blue Monday”, cea mai deprimantă zi a anului, va fi marcata printr-un eveniment inedit denumit “Maratonul de stare de bine”. Aceasta inițiativă este prima de acest gen din România și este organizată de o din București, împreună cu Dr. Maria Roman, medic primar psihiatru cu o experiență în tratarea a peste 10.000 de pacienți cu afecțiuni psiho-emoționale.
Maratonul se va desfășura în intervalul 20 ianuarie, ora 09.00 dimineața, până la 21 ianuarie, ora 09.00 dimineața, fiind gratuit și adresat tuturor celor care doresc să beneficieze de o evaluare a stării lor psiho-emoționale. Pe parcursul a 24 de ore, atât ziua, cât și noaptea, echipa condusă de Dr. Maria Roman va oferi servicii de psihiatrie, psihologie și consiliere psihologică prin sesiuni consecutive online.
“Având în vedere că în România anului 2024 persoanele care suferă de depresie sau anxietate sunt sub-diagnosticate din diverse motive – de la lipsa de informații și stigmatizarea asociată acestor probleme până la dificultatea în accesarea specialiștilor – am considerat că putem transforma «Blue Monday», cea mai tristă zi din an, într-un eveniment practic și benefic pentru pacienți. Așa a luat naștere «Maratonul stării de bine». Clinicile noastre vor fi disponibile timp de 24 de ore pentru a ajuta pe cei care până acum au ignorat sănătatea lor psiho-emoțională. Am ales să fim disponibili 24 de ore, inclusiv noaptea, pentru a oferi servicii medicale specializate persoanelor care, din diverse motive, nu pot ajunge la specialiști în timpul zilei: fie nu locuiesc în țară, fie sunt mai active noaptea, fie se simt mai deschiși sau „apăsați” de probleme noaptea etc.”, afirmă dr. Maria Roman, medic primar psihiatru.
Maratonul se va desfășura online, în ședințe individuale, în 3 etape distincte: pacientul va participa la o ședință de consiliere psihiatrică în prima etapă, apoi va efectua, tot online și asistat, teste psihologice conduse de un psiholog clinician în cea de-a doua etapă. În etapa finală, pacientul va beneficia de o ședință de consiliere psihologică de 30 de minute cu un psihoterapeut. Tot procesul este 100% confidențial. Participarea la maraton se realizează prin înscriere, completând în prealabil un formular disponibil pe paginile rețelelor sociale. Ulterior, pacienții vor fi contactați pentru a afla ora exactă a programării.
“Fie că este prima dată când ajung la un psihiatru sau psiholog, fie că vor să confirme sau să infirme un diagnostic anterior, timp de 24 de ore toți pacienții înscriși vor putea accesa serviciile noastre specializate. Facem acest maraton pentru că vrem să dăm o mână de ajutor, să contribuim la comunitate și, în același timp, să atragem atenția asupra nevoilor celor din jurul nostru, asupra celor care se confruntă cu suferințe psiho-emoționale”, transmite dr. Maria Roman.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)