- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Let’s Do It, Romania! caută voluntari pentru un nou proiect
ONG-ul Let’s Do It, Romania! a lansat un nou proiect, prin care va transmite informații primăriilor privind depozitele ilegale de deșeuri. De aceea, este în căutare de voluntari care își vor desfășura activitatea de acasă.
Proiectul 4B este platforma prin intermediul căreia Let’s Do It, Romania! ia legătura cu autoritățile locale responsabile și le prezintă date legate de depistarea depozitelor ilegale de deșeuri din întreaga țară.
Prin platformă, care este finanțată prin programul Ro Smart – Țara lui Andrei, sunt furnizate detalii precum: coordonate ale zonei în cauză, fotografii care ilustrează cantitatea de deșeuri ce necesită a fi colectată.
Datele referitoare la aceste zone sunt colectate din aplicația TrashOut și validate de o echipă de voluntari Let’s Do It, Romania!. Platforma generează și trimite automat către autoritățile responsabile prin email și fax o sesizare referitoare la zona în care au fost identificate deșeuri în natură.
4B va fi folosită de echipa de voluntari Let’s Do It, Romania! pentru a valida datele colectate din TrashOut, a furniza datele de contact ale autorităților, a monitoriza și actualiza statusul zonelor identificate, asigurând astfel un dialog permanent cu autoritatea responsabilă. Cazurile, sesizările, tichetele pot fi închise doar de către voluntari în urma verificării Anexei 2 completată de primării și a fotografiilor primite de la acestea.
În același timp, site-ul poate fi folosit și de către primării. Odată înscrise în platformă prin codul primit în sesizare, acestea pot: încărca documentele necesare direct pe platformă, transmite numărul de intrare al sesizării, actualiza statusul acesteia, vizualiza celelalte zone identificate, dar nu pot soluționa (tichetul).
ONG-ul face apel la cei care vor să facă voluntariat pentru acest proiect și subliniază că activitatea lor se poate desfășura de acasă, iar sesiunile de training vor fi făcute online.
„Suntem în căutarea unor voluntari pasionați de mediu, ambițioși și care doresc să aducă o schimbare în comunitate. Sunt necesare abilități de comunicare, lucru în echipă și cunoștințe de bază de lucru cu calculatorul”, a transmis Let’s Do It, Romania!.
Doritorii trebuie să completeze acest formular.