- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Lentila de contact cu Stelian Tănase – Dincolo nu e nimeni
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Vineri, 12 aprilie, de la ora 12:00, pe undele Radio Clasic FM, vă invităm să ascultați o nouă ediție a emisiunii “Lentila de contact”, produsă de cunoscutul scriitor Stelian Tănase, în parteneriat cu DeskReport. În această săptămână, focalizăm atenția asupra celei mai recente creații literare a lui Stelian Tănase, un roman ce promite să fie un nou best seller. Lansarea oficială a cărții va avea loc luni, 15 aprilie, la Muzeul Național de Artă din București, un eveniment cultural de neratat pentru iubitorii de literatură și artă.
Romanul ne poartă într-o călătorie fascinantă în jurul vieții și destinului pictorului Adam Bruno, a cărui moarte misterioasă declanșează o investigație captivantă condusă de jurnalistul Ghiță Macarie. Descoperim astfel o lume caragialiană actualizată, în care contrastul violent dintre limbajul elevat al elitei societale și batjocura veninoasă specifică stratului popular se îmbină într-o manieră artistică impecabilă, creând o formulă narativă plină de umor irezistibil.
După 1989, Adam Bruno devine un mit, în ciuda atitudinii sale critice față de regimul anterior. În noua eră, Dăscălimea, Caracuda – reprezentând protipendada intelectuală a vremii – încearcă să își păstreze statutul social și material prin preamărirea lui Adam ca erou. Totuși, când Adam refuză să le joace jocul, se ivește necesitatea eliminării acestui personaj incomod, un aspect care adaugă un strat profund de intrigă și suspans romanului.
Cristian Teodorescu, în recenzia sa publicată în revista Cațavencii, descrie romanul ca fiind un triumf al contrastului lingvistic și al umorului, evidențiind capacitatea autorului de a jongla cu diferite registre lexicale pentru a crea o operă literară de excepție.
“Contrastul violent dintre limbajul cărturăresc sau cel încliftat al cremei societății și batjocura veninoasă asezonată cu vorbe groase din stratul lexicului de șanț care stau alături în aceeași frază e de un umor irezistibil, într-o formula artistică impecabilă.”
Nu ratați această ediție specială a emisiunii “Lentila de contact”, unde Stelian Tănase va oferi un insight exclusiv asupra noului său roman, explorând teme profunde și actuale. Ascultați-ne pe Radio Clasic FM sau online pe canalul nostru de YouTube pentru a descoperi straturile complexe ale acestei opere literare și pentru a vă pregăti pentru lansarea de luni.