- Maia Sandu a conferit Ordinul de Onoare actorilor Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc la Chișinău
- Strategia națională de combatere a sărăciei energetice este deficitară
- Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își anunță oficial candidatura la președinția României
- Primul transplant de ochi întreg reușit
- Cuplurile generației Z încheie contracte pentru a evita „plictiseala” și infidelitatea
La Teatrelli o nouă versiune a spectacolului lui Gabriel Sandu: „Dușmănie v.2.0”
„Pandemia a schimbat dinamica vieților noastre, a modului în care lucrăm în teatru și a formulei în care ne vedem în sala de spectacol!” Într-o nouă versiune și cu o nouă distribuție – Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu și Alex Mirea – spectacolul „Dușmănie v.2.0”, de și în regia lui Gabriel Sandu,va fi prezentat publicului pe 13 și pe 14 decembrie, de la ora 19, la Teatrelli, oferind nu doar o nouă perspectivă artistică, ci și posibilitatea de a privi teatrul ca pe un mecanism viu, care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm și noi, oamenii.
„Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în ale da oamenilor un obiect al urii lor” este un show dinamic despre cine deține controlul asupra propriilor narațiuni, despre nevoia de a aparține și de a povesti celorlalți. „O poveste despre retalieri emoționale și diferențele de clasă, de acum și dintotdeauna”, cum explică dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu.Spectacolul, în noua versiune,va avea avanpremiera pe 13 decembrie și premiera pe 14 decembrie, de la ora 19.00, laTeatrelli, reunindu-i de această dată pe actorii Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu și Alex Mirea.
Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana, membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Între cele două se aflăAndrei, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.
„Pandemia a schimbat dinamica vieților noastre, a modului în care lucrăm în teatru și a formulei în care ne vedem în sala de spectacol, atunci când e posibil să o facem. Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor a fost un spectacol gândit în prima parte a pandemiei, cu o viață întreruptă de multele lockdown-uri/izolări pe care le-am suferit cu toții. Acum, într-un alt moment al pandemiei, vă invităm la Dușmănie v.2.0., un show gândit într-o versiune nouă, dintr-o altă perspectivă artistică, pentru că teatrul este un mecanism viu care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm și noi, oamenii.”, explică Gabriel Sandu, regizor și dramaturg.
„Dușmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare. Este un demers interdisciplinar, cu o puternică componentă video.
Biletele se găsesc pe platforma Eventbook.ro: https://eventbook.ro/theater/bilete-dusmanie-2-0
Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor
Text și regie: Gabriel Sandu
Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea
Video: Ana Cârlan
Decor: Raluca Alexandrescu
Muzică: Xenti Runceanu
Lumini: Ștefan Vasilescu