- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
- Garduri solare, nouă inovație pentru producția de energie verde
- Dacia demarează un program de concedieri voluntare
- Ordinea internațională amenințată la un nivel nemaiîntâlnit de la Războiul Rece
Invitatul săptămânii, pianista Lavinia Dragoș
Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, susţine sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20.00, la Ateneul Român primul concert din anul 2017. Evenimentul se va desfăşura sub bagheta maestrului Pierre Vallet, avându-i ca solişti pe celebra pianistă Elizabeth Sombart, precum şi pe directorul Fundaţiei Resonnance România, pianista Lavinia Dragoş.
Astăzi, de la ora 14.00, Invitatul săptămânii la Radio Clasic este pianista Lavinia Dragoș, directorul filialei din România a Fundaţiei Résonnance, fundatie culturală și muzicală internațională activă în 7 țări. Resonnance este o școala de fenomenologie a sunetului cu misiunea de a duce muzica clasică acolo unde nu este prezentă și unde este mare nevoie de ea. Demersul este de a forma artisti compleți, fundația susținând tineri talentați și îi pregatește în linia culturii artistului total.
Lavinia Dragoş s-a născut la Satu-Mare unde a început studiul pianului la vârsta de şase ani cu Anamaria Manfredi, obţinând apoi diploma de licenţă şi masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa profesor Adriana Bera. De la vârsta de treisprezece ani cântă cu orchestra „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, orchestra „Transilvania” din Cluj Napoca, orchestra de cameră Vic şi orchestra naţională din Liban sub bagheta maeştrilor Jordi Mora, Alexandru Munteanu, Franz Lamprecht, Gheoghe Costin, Alexandru Lăscaie, Shinya Ozaki, Arthur Arnold, Gh.V. Dumănescu, Stefan Novak în ţară şi în străinătate (Düsseldorf, Barcelona, Geneva, Lausanne, Beirut). Din 2006 se stabileşte în Franţa unde o întâlneşte pe Elizabeth Sombart şi Jordi Mora (discipoli ai lui Sergiu Celibidache), alături de care descoperă şi aprofundează fenomenologia muzicală. În 2013 a înfiinţat filiala Résonnance România, urmărind difuzarea muzicii clasice şi promovarea excelenţei în muzică.