- Schimbările climatice și percepția publicului
- Reduceri de personal și închidere de unități în industria mașinilor electrice
- Exmatricularea, o posibilă sancțiune pentru elevii care folosesc telefoanele mobile în timpul orelor
- Munții de gunoi sufocă capitala Indiei
- Prima dezbatere între Donald Trump și Kamala Harris pentru alegerile din 2024
Investigație Rise Project: Cum a ajuns clanul Cămătarilor să facă bani din Covid
Reporterii Rise Project au negociat în plină stare urgență, când România se confrunta cu o criză gravă de măști de protecție, cu un lung șir de intermediari, unii dintre ei cu legături în lumea interlopă, care promiteau că pot furniza cantități uriașe de măști aduse pe filiere numai de ei știute. Măștile aveau și certificate de conformitate, despre care Rise Project a aflat că sunt contrafăcute.
Rise Project relatează că, în starea de urgență, în București au apărut mai multe rețele de furnizori de măști de protecție, care și-au împărțit o piață care nu făcea față cererii.
Reporterii de investigații povestesc cum au negociat cu o serie de intermediari din această piață invadată de personaje exotice sau chiar având legături cu lumea interlopă: s-au întâlnit cu ginerele lui Sile Cămătaru, cu o contabilă asociată cu personaje din lumea mondenă, cu un personaj conectat în lumea sportului moto, cu soția româncă a unui om de afaceri chinez și alții.
Jurnaliștii au reușit chiar să vadă un astfel de depozit într-o vilă somptuoasă a unui om de afaceri chinez, de unde s-au arătat interesați să cumpere o cantitate mare de măști.
Ulterior, jurnaliștii au aflat de la autorități că certificatele de conformitate pentru măștile respective nu erau reale, însă la testele pe care Rise Project le-a efectuat într-un laborator al Armatei au avut rezultate mai bune decât măștile cumpărate de Guvern, prin Unifarm.