- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Începe Festivalul Jazz in Church
Singurul festival de jazz în biserică din România revine cu a cincea ediție. După patru ediții sold-out, publicul așteaptă cu nerăbdare line-up-ul de anul acesta, ce include legende ale jazz-ului european și american, precum și tineri muzicieni ce sunt deja consacrați pe scenele marilor evenimente muzicale. Festivalul va avea loc în perioada 29 martie – 2 aprilie 2017.
Jazz-ul european este celebrat de festivalul Jazz in Church, incluzând în program unii dintre cei mai mari muzicieni, precum Franco Ambrosetti – descris de Miles Davis ca singurul trompetist alb care sună ca unul negru, Bojan Z. – nume de referință în arta pianului în jazz și laureat cu titlul de cel mai bun muzician european al anului 2005, sau Michele Rabbia – un artist deja iubit de publicul Jazz in Church și cunoscut pentru fascinanta abilitate de a crea muzică din cele mai neobișnuite materiale și instrumente.
Greii muzicii de jazz au ca reprezentanți pe Chico Freeman, ce va prezenta proiectul Chico Freeman Exotica Trio și Ralph Towner – auto-etichetat ca un pianist care cântă la chitară, recitalul său va fermeca urechile și inimile publicului Jazz in Church.
Ca în fiecare an, festivalul este un melanj de muzică de jazz și contemporană, iar una dintre surprize va fi cu siguranță pianistul de origine ucraineană Lubomyr Melnyk. Este unul dintre cei mai originali expozanți ai minimalismului contemporan și a reușit să dezvolte un alt limbaj al instrumentului rege – un patent al abordării pianului într-o manieră ce îi aparține și poartă denumirea de „continuous music”. Melnyk a și stabilit o serie de recorduri, atingând în concert neasemuita iuţeală de 19 note şi jumătate pe secundă şi înregistrând o medie de viteză, pe parcursul unei ore întregi, situate între 13 şi 14 note pe secundă.