- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
În câteva zile începe a șaptea ediție a festivalului Jazz in Church
Festivalul are loc între 7-10 martie 2019, la Biserica Luterană din București.
20 de artiști de pe trei continente vor vizita capitala cu ocazia festivalului Jazz in Church. Evenimentul de jazz și muzică contemporană invită și de data aceasta publicul bucureștean să descopere proiecte muzicale de primă clasă, prezentate într-un spațiu inedit – Biserica Luterană dn București. Pe lângă acustica deosebită a lăcașului de cult, festivalul va permite spectatorilor să aibă parte de o experiență unică, o audiție muzicală într-un spațiu sacru.
”Ne-am dorit să creăm un context în care publicul să se poată bucura de actul muzical în starea lui pură. Fără artificii și decoruri în plus, oamenii au ocazia să se bucure cu adevărat de muzică. Spațiul auster al bisericii și acustica spectaculoasă adună timp de patru zile un grup de credincioși ai muzicii. Suntem mândri că avem un public curios, rafinat și care caută să descopere muzica jazz și contemporană”, declară Cristi Moraru, directorul festivalului.
Printre artiștii care au acceptat invitația Jazz in Church se numără Julie Campiche Quartet – un grup inovativ care ne va suprinde cu un mix de harpă, saxofon, double bass, percuție și efectele speciale ale muzicii electronice. De asemenea amintim pe Edmar Castaneda – un jazzman columbian care readuce harpa în prim-plan sau duo-ul de saxofon și orgă format din Rain Sultanov și Isfar Sarabski care ne vor prilejui întâlnirea cu scena de jazz din Azerbaidjan.
Iubitorii de jazz se vor bucura și de reîntâlnirea cu veteranul Arild Andersen – unul dintre cei mai mari contrabasiști ai jazz-ului, acompaniat de Daniele Bonaventura – un muzician italian antrenat ca pianist, dirijor și violoncelist iubitor de muzică, fie că este vorba de tango, jazz, coloane sonore de film și teatru sau muzică contemporană.
Program:
Joi 7 martie, ora 19.00:
Mario Batkovic
Maria Pia De Vito / Anja Lechner / Francois Couturier / Michele Rabbia
Vineri 8 martie, ora 19.00:
Branka Parlic
Trygve Seim / Mats Eilertsen / Kristjan Randalu / Markku Ounaskari
Sâmbătă 9 martie, ora 11.00:
Jazz for kids
ora 19.00:
Alexandru Olteanu
Rain Sultanov / Isfar Sarabksi
Edmar Castaneda
Duminică 10 martie, ora 19.00:
Julie Campiche Quartet
Arild Andersen / Daniele di Bonaventura
Biletele sunt disponibile online pe entertix.ro și myticket.ro, în rețelele magazinelorCărturești sau Carrefour. Prețul unui bilet este de 150 lei pe seară.
Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Cristian Moraru, director executiv JAZZ.RO, la adresa de e-mail office@jazz.ro sau telefon 0730.106.801
Notă pentru editori
DESPRE JAZZ.RO
Înfiinţată în anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate.
Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group, Erik Truffaz Quartet). O iniţiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii şi în aceeaşi măsură de părinţi.
Mai multe informaţii pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania