- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Goethe-Institut București: un brad de sticle de plastic, ca semn de protest
La sfârșit de an, Goethe-Institut București îndeamnă publicul bucureștean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor. Astfel, un brad din sticle de plastic va fi expus în curtea interioară a institutului.
„Am construit un brad din sticle de plastic în semn de nemulțumire pentru că se consumă prea multă apă îmbuteliată în plastic”, scriu pe Facebook organizatorii evenimentului în care bradul este arătat publicului, pe 10 decembrie.
Bradul a fost construit, în câteva săptămâni, de studenții de la Secția de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, sub coordonarea asistentului universitar dr. arh. Gențiana Dumitrașcu.
Proiectul lor a fost numit unul de conștientizare a consumului masiv de plastic: „Un Crăciun, mai puțin plastic!”.
Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic, pe 10 decembrie, începând cu ora 18.
Între 18:30 și 18:45 au fost invitați să vorbească oameni pasionați de mediul înconjurător și de ecologie:
- Ionut Iordăchescu, Project Management Office & IT, Let’s Do It Romania- cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari hotărâți să mențină România curată.
- Roxana Buzețelu, de la ”Micile Bucurii” duce o viață eco-friendly și îi atrage și pe alții să adopte acest mod de a trăi. Ea va povesti despre legătura dintre puterea comunității și viața prietenoasă cu mediul.
- Laura Manea, cea mai nouă membră a echipei Iulie fără Plastic, pasionată de mediu curat, de trai sustenabil și echilibru. Încearcă prin proiectul Iulie fără plastic, cât și prin proiectul personal „Laura cu Aura” să ofere din informațiile pe care le acumulează în călătoria sa slow living.
- Andrada Trandafir, de la Reciclă Tomi și-a propus să creeze o comunitate informată, să faciliteze accesul la posibilități de colectare selectivă și reciclare cu scopul de a salva cât mai mult verde, împiedicând pe cât posibil poluarea.
Bradul va fi expus până la sfârșitul lunii ianuarie.