GALA OPERA FANTASTICA

Getting your Trinity Audio player ready...

Marți, 12 noiembrie 2024, începând cu ora 19:00, la Auditorium Maximum din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Strada Emmanuel de Martonne, nr. 1 – colţ cu M. Kogălniceanu), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București și Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, cu susținerea Kaufland România, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a Filarmonicii de Stat Transilvania”, în parteneriat cu Tarom, Double Tree by Hilton Cluj-Napoca, Hotel Capitolina Cluj-Napoca, PMA Invest Cluj-Napoca, Florăriile Floria din București și Wagner Arte Frumoase și Povești din București, organizează GALA OPERA FANTASTICA dedicată aniversării a celei de-a X-a ediții a proiectului „SUFLET ÎN CULORI”.

GALA OPERA FANTASTICA, prezentată de muzicologul Luminița ARVUNESCU, inițiatoarea proiectului Opera Fantastica, îi va avea ca invitați pe soprana Laura TĂTULESCU, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN și baritonul Mihai DAMIAN, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania” dirijată de Maestrul Cristian MANDEAL. Evenimentul este promovat de Compania de Transport Public Cluj-Napoca, TVR Cluj, Magic Fm, Radio România Cluj, Iulius Mall și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj-Napoca.

Biletele sunt disponibile pe ENTERTIX.RO – Bilete Gala Opera Fantastica, Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca – entertix.ro și MYTICKET.RO – Gala Opera Fantastica (myticket.ro) și la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0040-0264-431558), fondurile obținute în urma vânzării acestora vor fi direcționate către Asociația Autism Transilvania, care aniversează 18 ani de când și-a deschis porțile, cu sute de copii care i-au trecut pragul, și vor susține programul de educație non-formală „Vreau să fiu independent – Împreună prindem aripi!”, program care va oferi copiilor și tinerilor cu autism posibilitatea de a intra în contact cu diverse meserii, prin 5 ateliere vocaționale. Toate eforturile sunt îndreptate spre dezvoltarea, în timp, a unui serviciu permanent de ateliere protejate/economie socială și mediere pentru încadrarea în muncă, fie independentă, fie asistată parțial sau total.


Despre proiectul ,,Suflet în Culori’’:

Proiectul caritabil ,,Suflet în Culori’’a luat ființă în 2014 ca o îmbinare a dorinței Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură din București de a oferi sprijin pentru persoanele aflate în dificultate și copiii diagnosticați cu autism din București. Începând cu 2022, cu ocazia concertului de închidere a turneului național FIORI E COLORI, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit din nou să susțină cauza copiilor cu autism și în alte orașe ale României. Astfel, acest concert a fost dedicat copiilor cu autism aflați în grija Asociației Autism Transilvania din Cluj-Napoca, iar fondurile obținute din vânzarea biletelor au fost direcționate către programele de terapie desfășurate de peste 18 ani în comunitatea clujeană. În edițiile precendente, fondurile au fost direcționate către Asociația Help Autism din București. Mai multe detalii, atât despre proiectul inițiat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și despre edițiile precedente ale proiectului găsiți pe: http://musicarte.ro/suflet-in-culori/

Despre proiectul ,,OPERA FANtastica’’:

Inițiate, coordonate și moderate de Luminița Arvunescu, Seratele OPERA FANtastica sunt – atât întâlniri cu Excelența, cât și întâlniri ”de suflet”. Un proiect ce a înregistrat pe banda memoriei publicului bucureștean, pe lângă recitaluri și concerte de excepție, confesiuni și pilde personale dintre cele mai prețioase din partea unor artiști precum: sopranele Nelly Miricioiu, Anita Hartig, Leontina Văduva, Adela Zaharia sau Brigitta Kele, mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorii Ioan Hotea și Teodor Ilincăi, baritonii Iordache Basalic și Bogdan Baciu, dirijorul Gabriel Bebeșelea, etc. Despre proiectul OPERA FANtastica s-a scris: Sunt ”întâlniri memorabile” (evz.ro, 2016); ”Serate de artă” (Costin Popa, Adevărul, 2018); ”Povești de succes ce recuperează multe absențe” (Magdalena Popa Buluc, DeCe News, 2017); ”Întâlniri care nu seamănă între ele, dar care au un ceva comun: bucuria iubitorilor de operă de a se regăsi în același loc și de a împărtăși experiențe, amintiri șți emoții. Așa se face că următoarea ediție este din ce în ce mai așteptată” (Nona Rapotan, BOOKHUB, 2019), etc. Mai multe detalii despre acest proiect pot fi găsite pe OPERA FANtastica – Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură (musicarte.ro).

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Autism Transilvania

Cu implicarea: Kaufland România, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai și Filarmonica de Stat „Transilvania”