FOTOGALERIE | Trotuarele de pe bulevarul Decebal, proaspăt reabilitate de PS 3, s-au umplut de terase
Trotuarele de pe bulevarul Decebal, reabilitate de Primăria Sector 3 anul trecut, s-au umplut de terase. Acestea ocupă circa 80% din lățimea spațiului pietonal, astfel că pietonii mai au un mic tunel, între cele două părți ale terasei, pe unde să treacă. Doi oameni abia au loc să treacă în același timp, fiind imposibil să respecte normele de distanțare socială. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, mai mult de jumătate dintre terase sunt amplasate ilegal, fără documentele necesare. Contactat de HotNews.ro, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut că a autorizat terasele ca să creeze locuri de muncă. Despre cele fără acte, spune că nu are cunoștință.
- ”Pe raza municipiului Bucureşti eliberarea autorizaţiilor / avizelor de funcţionare a teraselor este atributul exclusiv al primăriilor de sector.
- Pe Bulevardul Decebal, ocuparea domeniului public se face în baza avizelor de urbanism emise de către Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sector 3.
- Verificările inspectorilor Direcției Generale de Poliție Locală efectuate în zona Bulevardului Decebal au vizat un număr de 23 agenţi comerciali care desfăşoară activităţi de prestări servicii în domeniul alimentaţie publice.
- În urma controalelor, s-a constatat faptul că zece agenţi economici deţin atât autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale, cât şi avize pentru terase sezoniere eliberate de către Primăria Sector 3.
- În cazul altor 13 societăţi comerciale, inspectorii au constatat că acestea deţineau autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale dar nu aveau aviz de funcţionare pentru terasele sezoniere”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Contactat de HotNews.ro și întrebat de ce terasele ocupă aproape tot trotuarul, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că probabil este un „incident” și că a autorizat terasele pentru a crea locuri de muncă.
Primăria Sectorului 3 a început în 2019 lucrările de amenajare a parcării subterane, în paralel cu amenajarea trotuarelor de pe bulevard. Acestea s-au finalizat anul trecut și au costat, cu totul, peste 100 milioane lei. Și lucrările la parcarea subterană de 750 locuri au fost finalizate, dar aceasta încă nu este deschisă pentru că nu are autorizație de securitate la incendiu, fiind în curs de obținere a documentului.
- ”Este o zonă în care cetățenii sunt obișnuiți să meargă la terasă. Noi oricum avem mari probleme cu zona economică, cu locurile de muncă din Sectorul 3.
- Știți bine că oamenii se cam duc și muncesc în Sectorul 1, în Sectorul 2. Noi încercăm să atragem mediul de afaceri și în Sectorul 3. Știu că mai și deranjează puțin.
- Nu există nicio zonă de trecere cu 1,5 metri. Dacă cineva și-a permis să facă treaba asta, mergem și reglementăm, dar nu au aviz din partea noastră să facă așa ceva. Probabil este un incident pe care o să-l rezolvăm”, a susținut Negoiță.