- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Începe Festivalul de film documentar „One World Romania“
Filmele de la cea de-a 10-a ediţie „One World Romania“, Festivalul de Documentar şi Drepturile Omului, au ca temă principală frica, prezentând-o în toate formele ei: de la spaime individuale, private, la cele colective, ale oamenilor care se răzvrătesc.
,One World Romania“, festivalul internaţional de film documentar dedicat drepturilor omului, va avea loc anul acesta între 13 şi 19 martie, în Bucureşti. Cum 2017 pare să fi un an al spaimelor de tot felul, mai ales în domeniul politicii interne şi externe, tema care reuneşte filmele selecţionate la cea de-a 10-a ediţie este frica.
Au fost sectate 60 de documentare – din mai bine de 1.300 înscrise – grupate în 11 secţiuni. De pildă, în secţiunea numită „Dreptate fără frică“, se regăsesc mai multe cazuri în care cetăţeni din Rusia, Ciad, Peru şi Mexic îşi caută dreptatea pe cale legală sau se coalizează pentru a răspunde agresiunii statului. Un alt subiect este cel al sistemelor de sănătate din mai multe colţuri ale lumii.
Secţiunea „Bolile Sănătăţii“ ne invită să reflectăm asupra unor maladii ale sistemelor medicale, spun organizatorii: de la uzura personalului medical într-un spital din Franţa, la cercetările menite să răspundă nevoilor de îngrijire ale bătrânilor în viitor, de la asistenţa medicală mobilă din Nordul Siberiei până la lupta cotidiană a unor copii autişti cu etichetele puse de o societate inflexibilă.
În secţiunea „Jocurile fricii“ şase documentare vorbesc despre anumite evenimente negative care le marchează copilăria unor indivizi: unii cad pradă bătăuşilor pe terenul de joacă sau de fotbal, alţii se transformă în tiran pentru a masca propriile lor slăbiciuni. Pe stadioanele din Republica Cehă sau Israel, adulţii reproduc excluderile celor percepuţi ca străini sau inferiori. Iar în mintea şi sufletul unui tânăr finlandez vedem întreaga evoluţie de la spaima de violenţa altora la dorinţa de a comite violenţă la rândul său.
Mai multe detalii despre program: http://oneworld.ro/2017/l/ro/