- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Exportul temporar al lui Tutankamon ar putea salva monumentele istorice ale Egiptului
Datorită perioadei de criză şi de instabilitate pe care o străbate din 2011, când preşedintele Hosni Mubarak a fost alungat de la putere, Egiptul se confruntă cu o severă criză economică.
Criza afectează grav şi turismul, iar încasările din ce în ce mai mici din acest domeniu fac tot mai dificilă întreţinerea şi conservarea monumentelor istorice ale Egiptului.
Instabilitatea politică şi ameninţarea teroristă au făcut ca numărul de turişti să scadă de la 15 milioane pe an (2010) la doar 6,3 milioane pe an (2015). Veniturile realizate din vânzarea biletelor de intrare la monumente istorice şi muzee au scăzut şi ele, în aceeaşi perioadă, de la 220 de milioane de dolari, la 38,4 milioane de dolari.
O problemă a devenit şi plata salariilor celor 38.000 de angajaţi care lucrează în domenii care au legătură cu antichităţile şi siturile istorice egiptene: muncitori cu diverse specializări, tehnicieni, egiptologi, muzeografi etc.
Egiptologul şi arheologul Zahi Hawass, fost ministru al Antichităţilor consider că ar trebui găsite soluţii alternative pentru a contracara scăderea veniturilor generate de vizitarea obiectivelor istorice ale Egiptului. Citat de lefigaro.fr, Hawass este de părere că Tutankamon, de pildă, ar aduce mai mulţi bani Egiptului dacă ar fi itinerat la diferite mari muzee din lume decât acum, când este expus la Cairo.