- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Economia subternă se reduce prin digitalizare
Getting your Trinity Audio player ready...
|
În efortul de a găsi soluții inovatoare pentru combaterea economiei informale, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Cancelaria Prim-ministrului, a organizat o importantă masă rotundă la Palatul Victoria. Evenimentul a fost o platformă de dialog vitală, reunind experți din diverse domenii pentru a discuta și identifica modalități prin care digitalizarea poate contribui la reducerea acestui fenomen.
Potrivit celor mai recente studii prezentate în cadrul evenimentului, o creștere constantă de 5% a plăților digitale în România timp de cinci ani consecutivi ar putea conduce la o majorare a PIB-ului cu aproximativ 7 miliarde de lei și la o creștere a colectării impozitelor cu aproape 2 miliarde RON. Aceste cifre impresionante au fost prezentate într-un studiu realizat de compania Kearney în parteneriat cu Visa, lansat în premieră în cadrul mesei rotunde.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a subliniat importanța digitalizării administrației în simplificarea relației cetățenilor cu statul. Platforma oficială de plăți online a statului român, Ghișeul.ro, a fost evidențiată drept un exemplu de transparență și eficiență. “Odată cu finalizarea aplicației unice a statului român, vom aduce toate serviciile publice din România mai aproape de fiecare român”, a declarat ministrul.
Deschiderea evenimentului a fost marcată de intervenția șefului Cancelariei Prim-ministrului, Mihai Ghigiu, care a subliniat importanța colaborării între sectorul public și cel privat în lupta împotriva economiei informale. La masă au participat și experți din companii private de plăți digitale, finanțe, economie și bănci, contribuind cu perspective valoroase și soluții practice.
Printre vorbitori s-au numărat și Alin Marius Andrieș, Secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, și Cătălin Crețu, General Manager Visa pentru România, Bulgaria, Croația şi Slovenia. Aceștia au evidențiat rolul esențial al cooperării între sectorul public și cel privat în promovarea soluțiilor digitale și în creșterea eficienței și transparenței în combaterea economiei informale.
Masa rotundă de la Palatul Victoria a reprezentat un pas important în direcția identificării și implementării unor strategii digitale eficiente pentru a reduce impactul economiei informale în România. Această colaborare între actorii guvernamentali și cei din sectorul privat este esențială pentru a asigura o abordare holistică și sustenabilă în combaterea acestui fenomen complex.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)