- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
După un an de pandemie, românii iau cu asalt destinațiile de vacanță
Deși suntem în plin val 3 al pandemiei de coronavirus, mobilitatea românilor este în creștere. Această mobilitate pare că va continua să crească, în contextul în care românii și-au rezervat deja vacanțe și la munte și la mare, iar pentru mini-vacanța de Paște și 1 mai locurile sunt deja aproape complet epuizate. Pe site-urile de rezervări, se poate constata că este foarte dificilă găsirea unor locuri libere.
„Sunt destul de multe rezervări pentru vacanțe în România pentru că este primul Paște din pandemie pe care îl putem petrece în afara casei și foarte mulți s-au gândit din timp ce pot face cu această ocazie, e și vacanța pentru copii.
Sunt foarte multe variante pentru petrecerea acestei vacanțe și în afara țării și sunt, de asemenea, foarte multe zboruri charter spre Egipt, sunt probabil mai mult de 15 și nu sunt numai din București ci și din Craiova, Sibiu, Timișoara. Nu sunt doar spre Egipt ci și spre destinații exotice – Maldive, Seychelles sau Dubai”, spune Gabriela Peșeț, consultant în turism.
Locurile pentru vacanțe în România sau în străinătate sau epuizat destul de rapid, așa că cei care își doresc să mai rezerve acum locuri pentru o vacanță vor descoperi că este mult mai dificil.
„Vedeam în ultimele zile o bursă a locurilor care mai sunt disponibile pentru vacanța în Egipt de Paște, e ceva ce românii au gândit din timp și și-au făcut planuri. Cei care vor să facă acum găsesc cu foarte mare greutate. Căutarea e mult mai îndelungată”, a adăugat Peșeț.
Pe de altă parte, vacanțele în pandemie se lovesc de obstacole care anterior nu existau – multe țări solicită teste negative la Covid-19, uneori chiar și pentru copii și chiar și fără a ține cont de faptul că persoana care călătorește a fost vaccinată împotriva acestei boli:
„În ce privește Egiptul, dar și alte destinații, pentru că nu s-a uniformizat o metodă, o condiție de călătorie, un stil de a călători, se cere încă un test negativ pentru multe destinații, indiferent dacă persoana respectivă este vaccinată. Nu știu să existe altă regulă – în Egipt se intră cu test negativ la Covid-19 făcut cu 72 de ore înainte de călătorie”.
În ce privește noua regulă pentru limitarea locurilor la maximum 70% din capacitate, Peșeț spune că este o situație neplăcută despre care nu se știe încă în ce fel va fi rezolvată, dar că fiecare hotelier va avea, cel mai probabil, o politică proprie:
„Nu este foarte clar, fiecare hotelier va aplica propria politică. Există posibilitatea, din experiențe anterioară, a reprogramării unor vacanțe. Este clar că dacă această regulă rămâne și sunt șanse mari să rămână, ea va crea foarte mari bătăi de cap pentru că rezervările s-au făcut din timp, iar dacă ai o capacitate de 100%, ce se poate face cu cei 30%? E o situație neplăcută.”