- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Donează dispozitivele electronice pe care nu le mai folosești, pentru elevii care au nevoie
900.000 de copii din România nu au încă acces la echipamente de pe care să își poată continua studiile, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19. De aceea, în cadrul campaniei #DoneazăContează, o comunitate de antreprenori colectează dispozitive (laptopuri, tablete, telefoane mobile, imprimante, calculatoare) pe care românii nu le mai folosesc, le recondiționează și le oferă elevilor care au nevoie.
„Alături de PRAS Consulting, am inițiat proiectul #DoneazăContează, o campanie prin care colectăm device-urile pe care nu le mai folosești, le recondiționăm împreună cu voluntarii noștri și apoi le oferim elevilor din comunitățile rurale care au nevoie de ele din toamnă”, scriu cei de la Narada.
Acesta este un proiect prin care o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune caută o soluție eficientă și rapidă de modernizare a educației.
În cadrul campaniei #DoneazăContează sunt colectate dispozitive – într-o stare bună de funcționare sau poate fi recondiționat – cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane mobile, imprimante, calculatoare etc.
Donația poate fi făcută la sediul Narada din cadrul Globalworth București (prin curier – taxele de expediere sunt suportate de către expeditor – sau predare personală).
După completarea formularului de către donator, acesta va fi contactat pentru stabilirea detaliilor. De asemenea, va fi încheiat un proces verbal de predare-primire.
„După ce colectăm device-urile donate de voi, ne strângem împreună cu echipa noastră extinsă de voluntari (în condiții de siguranță și protecție) și, cu ajutorul partenerilor de la PRAS Consulting, reparăm și recondiționăm echipamentele primite în cadrul unui maraton de o zi (care poartă numele de Naradon). Repetăm acțiunea de fiecare dată când strângem un număr semnificativ de echipamente pe care le putem recondiționa, iar după fiecare Naradon, alături de partenerul nostru de mobilitate de la Autonom, ne deplasăm în comunități în care oferim device-urile elevilor ce au nevoie de ele”, au mai transmis cei de la Narada.
Locurile unde vor ajunge echipamentele vor fi anunțate pe pagina inițiativei.
Potrivit celui mai recent studiu IRES, 900.000 de copii nu au încă acces la echipamente de pe care să își poată continua studiile.