- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar.
Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Competiția se desfășoară pe www.digitaliada.ro, în perioada 14 ianuarie – 29 februarie 2020. Vă rugăm să consultați regulamentul concursului. Juriul este format dintr-o comisie de experți în educație și conținut digital, iar concursul este deschis tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. #Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.000 de euro.
“Am ascultat cererea învățătorilor din școlile Digitaliada și recomandările primite din teritoriu și, din această a 4-a ediție, extindem competiția și pentru materiale de ciclul primar, unde există o deschidere foarte mare pentru metode digitale de predare la clasă. Îi încurajăm pe toți cei pasionați de educație digitală să intre în comunitatea reunită pe platformă și să contribuie la crearea și utilizarea de resurse educaționale deschise.” – Amalia Fodor, Director al Fundației Orange.
“Eu am câștigat anul trecut la categoria Aplicații și încurajez și alte cadre didactice să participe la #Digitaliada. Utilizând suporturi digitale, mai degrabă le “arătăm” elevilor decât să le “spunem”. Asta conduce la înțelegere, cercetare și explorare. Pentru mine, platforma Digitaliada reprezintă o schimbare majoră în educație, un spațiu unde experiența fiecăruia cu digitalul poate fi publicată și folosită de oricine e interesat de educație.” – Aurora Dumitrescu, unul dintre câștigătorii ediției trecute a competiției.
Concursul face parte din programul Digitaliada – un program cu o abordare 360 de grade a educației digitale, ce oferă în 50 de școli din mediul rural echipare tehnologică a unui laborator digital, conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent în implementare.
La nivel național, prin platforma online www.digitaliada.ro sunt puse deja la dispoziția publicului peste 850 de resurse educaționale deschise, pentru ciclul primar și gimnazial, ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare și o secțiune interactivă de Învățare și testare online. De-a lungul celor 3 ediții de până acum au fost înscrise în concurs peste 355 de materiale digitale și au fost acordate 28 de premii, constând în echipamente digitale performante.
Despre Fundaţia Orange
Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei peste 7 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro în proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.
Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro