- Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis
- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
Diana Șoșoacă, implicată în noi controverse legate de masonerie și avort
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Europarlamentara Diana Șoșoacă continuă să fie subiectul unor controverse intense, după ce a discutat despre masonerie și dreptul la avort în cadrul mai multor interviuri recente. Într-o apariție recentă, fosta senatoare a abordat subiecte sensibile, printre care implicarea presupusă în loje masonice și dreptul la avort.
Clarificări privind masoneria și organizația „La Templieri”
Diana Șoșoacă a fost întrebată despre speculațiile legate de apartenența sa la loje masonice. În timpul interviului, europarlamentara a respins categoric aceste acuzații, explicând că nu este membră a vreunei organizații masonice. Totodată, ea a dezvăluit că mama sa face parte dintr-o organizație numită „La Templieri”, pe care a descris-o ca fiind distinctă de masonerie. „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic…”, a spus Șoșoacă, subliniind că nu deține detalii precise despre natura acestei organizații. Întrebată dacă „La Templieri” este o organizație religioasă și dacă are legătură cu vechii Templieri, Diana Șoșoacă a menționat că nu are informații suplimentare, precizând doar că mama sa nu mai participă la activitățile grupului din cauza unor probleme de sănătate.
Tensiuni pe tema avortului
În cadrul aceluiași interviu, a avut loc un dialog aprins între moderatoare și Diana Șoșoacă pe tema dreptului la avort. Prezentatoarea a încercat să intervină de mai multe ori, însă Șoșoacă a insistat asupra punctului său de vedere. Fosta senatoare a vorbit despre necesitatea echilibrului între drepturile individuale și valorile religioase.
„În momentul în care vorbim despre dreptul la avort ca drept fundamental, eu, ca jurist, mă gândesc la sancțiuni. Trebuie să gândesc ca un om care echilibrează situația, mai ales ca președinte”, a declarat Șoșoacă. Ea a adăugat că discuția despre avort se intersectează cu principiile spirituale și religioase, acuzând Parlamentul European și Comisia Europeană că ar urmări „distrugerea creștinismului” prin desființarea Bisericii și eliminarea simbolurilor religioase din instituțiile europene.
Controversele generate de afirmațiile Dianei Șoșoacă continuă să alimenteze dezbateri publice intense în România, pe teme sensibile precum avortul, libertatea religioasă și apartenența la organizații cu conotații istorice și simbolice.