- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Despre lumea în care trăim. Festival de conferinţe la Ateneul Român
Între 24 şi 28 februarie, pe scena Ateneului Român, va avea loc festivalul de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, organizat de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Ambasadorul SUA În România Hans Klemm, scriitorul şi istoricul francez Thierry Wolton sau cardiologul Martin S. Martin sunt doar câteva dintre personalităţile care vor susţine conferinţe şi care vor dialoga cu câte o personalitate din România.
Unde se află şi încotro se îndreaptă lumea în care trăim, fi e că e vorba de România centenarului Marii Uniri, de o Europă în căutare de noi repere sau de starea omenirii la început de secol XXI?
La această întrebare care ne priveşte pe toţi vor încerca să răspundă, în scenariul primei ediţii, invitaţi din Statele Unite, Franţa, Austria, Elveţia şi Olanda. O vor face din perspectiva istoriei, a geo-politicii, a fi zicii, a ştiinţelor medicale, a istoriei artei etc. L
a prima ediţie, pe scena Ateneului Român vor urca E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Thiérry Wolton, scriitor şi istoric francez, celebrul autor al impozantei Histoire mondiale du communisme , pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiţă, reputat critic şi istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda. Fiecare va susţine o conferinţă de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Şuteu, Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi , Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.
Evenimentul va marca totodată aniversarea celor 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române şi Centenarul României.
Prima conferinţă are loc sâmbătă, pe 24 februarie, de la ora 11.30, după evenimentul de deschidere, când vor lua cuvântul Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu. Intitulată „Răspunsul fizicii”, aceasta va fi susţinută de fizicianul Cristian Presură.