- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Declaraţiile Roxanei Mărăcineanu au stârnit revoltă în Franţa
Franţa este pe locul 4 în lume în rândul ţărilor cel mai afactate de pandemia de coronavirus, cu peste 162.000 de cazuri de infectare şi 22.856 de decese.
Ciclistul Guillaume Martin (Cofidis) a criticat afirmaţiile ministrului Roxana Mărăcineanu. Aceasta declarase că sportul nu va fi o prioritate în momentul relaxării măsurilor de izolare luate din cauza pandemiei de coronavirus.
„Ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a anunţat că sportul nu va fi o prioritate în momentul relaxării măsurilor de izolare. Auzind-o, am fost şocat şi nu m-am regăsit. Ca şi cum şi-ar fi abandonat subiectul. Un lider politic este de aşteptat să-şi apere domeniul de acţiune. Evident, sportul este pe plan secund atunci când vorbim despre viaţă sau moarte, dar lucrurile secundare fac viaţa. Sportul face parte din cultură sută la sută.
Asta este ceea ce ne face oameni, la fel ca artele. Nu mai vorbim de aspectul economic. Am auzit cifre, un sector de 91 de miliarde pe an în Franţa şi 448.000 de locuri de muncă. Aşadar, da, desigur, acesta nu este sfârşitul lumii, dar nu putem ignora dificultăţile pe care acest lucru le provoacă multor persoane”, a declarat rutierul clasat pe locul 12 la ultima ediţie a Turului Franţei
Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a declarat că domeniul pe care-l coordonează nu se află printre priorităţile executivului de la Paris în planul de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, informează news.ro.
„Cert este că sportul nu va fi o prioritate în societatea noastră. Nu este o prioritate astăzi în deciziile luate de guvern”, a spus Roxana Mărăcineanu, într-un interviu pentru Eurosport.
Reluarea competiţiilor sportive nu se va face dacă organizatorii nu vor avea la dipoziţie materialele sanitare de protecţie.
„Dacă la ieşire (n.r. – din izolare), nu există suficiente măşti, dacă, la fel ca astăzi, testele rămân rezervate persoanelor care prezintă simptome şi dacă asta este condiţia pe care o promovează sportivii – care vor avea posibilitatea dreptului de retragere – acest lucru nu se va face. Până la 11 mai, poate că lucrurile vor evolua. (…) Evident, o reluare la mijlocul lunii iunie este scenariul optim, dar există şi altele. Cel al reluării, probabil, în septembrie a campionatelor, chiar şi a unui sezon anulat în acest an pentru a putea relua mai bine sezonul următor”, a mai spus Roxana Mărăcineanu.
Potrvit ministrului, competiţiile şi evenimentele vor fi reluate cu porţile închise sau în mod gradual cu restricţii foarte stricte la nivelul spectatorilor prezenţi.
„Va trebui să reinventăm şi să ne imaginăm sportul de mâine”, a afirmat ministrul, adăugând că „toate evenimentele care pot fi reluate vor avea loc oricum cu porţile închise sau cu restricţii foarte stricte, iar aceasta este singura modalitate prin care sportul profesionist şi cel amator vor supravieţui, până la noi ordine”.