Coreea de Sud interzicerea consumul de carne de câine până în 2027

Getting your Trinity Audio player ready...

Parlamentul sud-coreean a adoptat o lege care vizează să pună capăt practicii vechi de secole de a consuma carne de câine. Această lege, care va intra în vigoare în trei ani, interzice creșterea, sacrificarea, distribuția și vânzarea cărnii de câine, cu pedepse de până la trei ani de închisoare pentru cei care abatează câinii și maximum doi ani pentru cei care cresc câini pentru carne sau vând astfel de carne. Cu toate acestea, consumul în sine al cărnii de câine nu va fi ilegal.

Consumul cărnii de câine a scăzut semnificativ în popularitate în ultimele decenii, în special printre tinerii sud-coreeni. Potrivit unui sondaj Gallup din anul trecut, doar 8% dintre respondenți au declarat că au consumat carne de câine în ultimele 12 luni, în scădere față de 27% în 2015.

Guvernul sud-coreean a promis să susțină pe deplin fermierii, măcelarii și proprietarii de restaurante ale căror afaceri vor fi forțate să se închidă, deși detaliile privind compensația care va fi oferită rămân încă neclare. Fermierii și proprietarii de restaurante vor trebui să prezinte autorităților locale un plan de eliminare treptată a afacerilor lor.

În 2023, Coreea de Sud avea aproximativ 1.150 de ferme de câini și 1.600 de restaurante care serveau carne de câine. “Boshintang”, un tocăniță de carne de câine, este considerată o delicatesă de unii sud-coreeni mai în vârstă, dar nu mai este populară printre tineri.

Președintele actual, Yoon Suk Yeol, și Prima Doamnă Kim Keon Hee, cunoscuți ca iubitori de animale și proprietari a șase câini, au militat pentru interzicerea consumului de carne de câine.

Grupurile pentru drepturile animalelor, care au presat de mult timp pentru adoptarea acestei interdicții, au lăudat rezultatul votului de marți. Jung Ah Chae, directorul executiv al Societății Umane din Coreea, a declarat că este surprinsă să vadă această interdicție în timpul vieții sale și a exprimat regretul pentru milioanele de câini pentru care schimbarea a venit prea târziu.

Fermierii de câini au militat împotriva interzicerii, argumentând că, dată fiind scăderea popularității printre tineri, practica ar trebui să se stingă în mod natural în timp. Mulți fermieri și proprietari de restaurante sunt în vârstă și au spus că le va fi dificil să-și schimbe mijloacele de trai la o vârstă înaintată. Joo Yeong-bong, un fermier de câini, a declarat pentru BBC că industria este disperată și se simte constrânsă să-și piardă mijloacele de subzistență.

Photos of South Korean president, Yoon Seok-yeol, and his dog, are displayed in his office