- Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis
- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
Prima întâlnire de lucru, după 40 de ani la București, a experților industriei petroliere sub egida Consiliului Mondial al Petrolului
Peste 100 de experți din cadrul marilor companii petroliere, românești și străine, reprezentanți ai Consiliului Mondial al Petrolului (World Petroleum Council), diplomați și reprezentanți ai autorităților române vor participa la evenimentul ”WPC Expert Workshop Bucharest 2019”, organizat de Comitetul Național Român pentru Consiliul Mondial al Petrolului, ce are loc în zilele de 21 și 22 octombrie. Tema lucrărilor este ”Hydrocarbs Increase Recovery Efficiency on the Mature Fields, Methods and Technology for Cooperation” iar lucrările vor avea loc la sediul Casei de avocatură Mușat & Asociații, care este partener în organizarea evenimentului. Pe lângă sesiunile tehnice, susținute de către experți români și internaționali în domeniu, participanții vor beneficia și de un Program de documentare care include vizite la Muzeul Petrolului din Ploiești și la Reședința Prezidențiala ”Palatul Primăverii” din București. De asemenea este inclus și un program special dedicat tinerilor profesioniști din industria petrolieră, studenți ai Institutelor de specialitate Gubkin (Moscova) și UPG Ploiești.
România este afiliată la Consiliul Mondial al Petrolului (CMP) încă din anul 1933, de la înființare, fiind membru fondator al celei mai mari organizații profesionale a industriei petroliere la nivel global. Principalul obiectiv al CMP este catalizarea și facilitarea dialogului dintre principalii jucători de pe piața petrolieră internațională cu scopul de a identifica soluții pentru probleme tehnice, de management sau de mediu prin aceasta susținând creșterea economică globală.
Comitetul Național Român pentru Consiliul Mondial al Petrolului (CNR-CMP) este o Asociație Neguvernamentală care a dobândit personalitate juridică în luna iunie a anului în curs și din care fac parte, cu titlul de membri fondatori, companii precum Romgaz SA, KazMunayGas International și Conpet SA.
”Organizația noastră își propune să susțină și să reprezinte interesele Consiliului Mondial al Petrolului în România precum și să sprijine companiile prezente de piața românească”, declară Corneliu Condrea, Președintele CNR-CMO, fost Director General al Direcției de Petrol și Gaze din Ministerul de restort.
Pentru mai multe detalii despre activitatea comitetului și despre evenimentul ”WPC Expert Workshop Bucharest 2019” consultați www.world-petroleum.ro.
Președinte CNR-CMP