- Schimbările climatice și percepția publicului
- Reduceri de personal și închidere de unități în industria mașinilor electrice
- Exmatricularea, o posibilă sancțiune pentru elevii care folosesc telefoanele mobile în timpul orelor
- Munții de gunoi sufocă capitala Indiei
- Prima dezbatere între Donald Trump și Kamala Harris pentru alegerile din 2024
Compozitoarea și realizatoarea de emisiuni radio, Irina Hasnaș a fost aleasă în bordul de conducere al Societății Internaționale pentru Muzica Contemporană
La ultima Adunare Generală ISCM din 2019, desfășurată la Centrul Arvo Pärt din Laulasmaa, Estonia, au avut loc alegeri pentru Comitetul Executiv al Societății Internaționale pentru Muzica Contemporană (ISCM ), rezultând un nou președinte, un nou vicepreședinte și un membru nou ales în cadrul bordului ISCM.
Compozitorul, analistul de muzică, lectorul Glenda Keam, care de asemenea este profesor asociat de muzică la Universitatea din Canterbury din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost aleasă președinte.
Compozitoarea și jurnalista Irina Hasnaș din România a fost aleasă în calitate de membru în bordul ExCom al ISCM.
Dr. Irina Hasnaș a studiat la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu cu Ștefan Niculescu, Aurel Stroe, Alexandru Pașcanu și Nicolae Beloiu, toți compozitorii aparținând generației care a fondat ideea unei școli naționale muzicale românești, precum și a unui spațiu cultural internațional. Și-a continuat studiile cu compozitorul Theodor Grigoriu sub auspiciile Uniunii Compozitorilor din România (1978-1980). În 2000, a obținut un doctorat în muzică de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. În cele mai vechi compoziții muzicale, printre care se numără Metamorphose (1977) și Concertul pentru orchestră (1978), ea a încercat să definească conceptul de melodie infinită. Ulterior, ea și-a concentrat atenția asupra etosului melodic românesc și asupra conceptului de text muzical, care dorea să integreze în el spiritualitatea românească. Domeniul principal de activitate din acea vreme a fost muzica de cameră, pentru că este cea mai apropiată de sensibilitatea ei artistică. Înregistrările de la cvartetul de coarde Evolutio II și compoziția ei solo de pian Melisme au fost lansate de Electrecord și multe dintre lucrările ei au fost interpretate la nivel internațional.
În plus față de activitățile sale compoziționale, Irina Hasnaș este director editorial al Radio Clasic România.