- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Comisia Europeană a adoptat propunerea pentru atingerea neutralităţii climatice până în 2050
Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere legislativă ce prevede atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050, anunță Reuters.
Proiectul, ce trebuie să fie aprobat de Parlamentul European şi de Consiliu pentru a deveni lege europeană, ar angaja Uniunea Europeană faţă de reducerea emisiilor sale nete de gaze cu efect de seră la zero până în 2050.
Documentul sintetizează planul UE de atingere a ”neutralităţii climatice până în 2050”, a scris pe Twitter comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
Executivul comunitar şi-a propus deja ca obiectiv reducerea cu cel puţin 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană până în 2030 comparativ cu nivelul din 1990.
Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a criticat miercuri Uniunea Europeană, care ”pretinde” că este ”un lider” în problema schimbărilor climatice, acuzând-o că duce o politică favorabilă combustibililor fosili, cu ocazia unei intervenţii la Bruxelles în faţa eurodeputaţilor, potrivit AFP.
“Sunteţi aici pentru a încerca să creaţi legi şi politici (…) pretinzând că sunteţi un lider în materie de politici climatice, dar continuaţi să construiţi şi să subvenţionaţi noi infrastructuri pentru combustibili fosili. Această situaţie trebuie stopată”, a spus aceasta în plenul Parlamentului European.
Oamenii de știință avertizează că este necesară o schimbare dramatică față de combustibilii fosili pentru a împiedica temperaturile globale să crească cu peste 1,5 până la 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.
Conform unui raport UE din 2018, emisiile blocului au scăzut semnificativ în ultimele două decenii, dar reprezintă în continuare în fiecare an 9,6% din emisiile de carbon la nivel global.