- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Cine sunt membrii comisiei de evaluare numiți de ministrul Culturii să îl evalueze pe managerul Ateneului Român
Ateneul Român este zilele acestea în mijlocul unui scandal uriaș, declanșat de încercarea Ministerului Culturii de a-l schimba pe actualul director general al Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu. Acesta tocmai a fost evaluat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu un punctaj insuficient continuarea actualului proiect managerial. Evaluarea a vizat rezultatele înregistrate în anul 2018.
Comisia de evaluare a fost formată din: Carmen Croitoru, Demeter Andraș și Vlad Mateescu
Carmen Croitoru, potrivit www.scena9.ro a plagiat mai mult de 30% din lucrarea de doctorat
“Carmen Croitoru, manager al unei instituții din Ministerul Culturii și lector la UNATC, a preluat fără citare aproape o treime din teza de doctorat. Paginile detaliază modele de sisteme culturale pe care autoarea le consideră demne de a fi aplicate în România. Inclusiv o parte din prezentarea sistemului din România e, însă, tradusă din materiale internaționale.
Teza de doctorat realizată de Carmen Croitoru, manager al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) din Ministerul Culturii și lector la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC), e în parte o înșiruire de pasaje copiate.
De-a lungul a 70 de pagini din lucrarea sa de doctorat, Carmen Croitoru a tradus cuvânt cu cuvânt din engleză, fără să folosească ghilimele, un set de rapoarte. Lucrarea, susținută în 2007 la Facultatea de Teatru a UNATC, e intitulată „Teatrul ca instituție” și a fost coordonată de prof. univ. dr. Mihaela Tonitza Iordache.”
Detalii pot fi citite aici: www.scena9.ro
Demeter Andraș: Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat în 2017, prin sentință definitivă, pentru încălcarea legii conflictului de interese
Deși sancțiunea a fost ca acesta să nu mai ocupe funcții publice timp de trei ani, Demeter este încă director în TVR și membru în Consiliul de Administrație la Radio România.
Agenția Națională de Integritate a cerut printr-o adresă adresată președinților celor două camere ale Parlamentului încă din luna decembrie 2018 să demareze procedurile de destituire din funcție, având în vedere că sancțiunea legală este interdicția de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.
Membri comisiei de cultură a Camerei Deputaților nu aveau cunoștință de această solicitare nici azi, la mai bine de un an de la înregistrarea ei la biroul permanent al Camerei Deputaților, unde solicitarea a fost înregistrată pe data de 5 ianuarie 2018. Cu alte cuvinte, Parlamentul nu a făcut nici un demers pentru a pune în aplicare o decizie definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Vlad Mateescu: este dirijor și ocupă postul de manager al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești