- Ordinea internațională amenințată la un nivel nemaiîntâlnit de la Războiul Rece
- Sărbătoarea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, 9 septembrie – protectorii familiei și născătorii Fecioarei Maria
- Începutul anului școlar 2024-2025, cu o structură modulară și vacanțe diversificate
- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
Christian Scott Adjuah, în premieră în România, pe scena JAZZ™
Premierele pentru România continuă pe scena JazzTM cu Christian Scott aTunde Adjuah, trompetistul, compozitorul şi producătorul american care traversează limitele genurilor pentru a-l forma pe al său. Numit de către Jazz Times „arhitectul unei fuziuni viabile inedite”, artistul va aduce în Piaţa Victoriei din Timişoara un jazz cu influenţe de hip-hop şi EDM.
Născut în New Orleans, Christian Scott a primit prima sa trompetă la 12 ani, cadou de la mama şi bunica sa. Iar unchiul său, David Harrison, legendarul saxofonist de modern jazz, a fost o sursă de inspiraţie pentru tânărul Scott, acesta fiind atât de impresionat de el încât îl chema să concerteze la reprezentaţiile sale. Precum unchiul său, şi el a urmat cursurile prestigiosului New Orleans Center for the Creative Arts şi ale Berklee School of Music din Boston
În 2004 a fost selectat să facă parte din Berklee Monterey Quartet, alături de care a cântat la Monterey Jazz Festival. În 2002 apărea deja pe albumul unchiului său, Real Life Stories.
În 2007, Scott revine cu Anthem, un răspuns pasional la suferinţa celor din New Orleans, după Urgananul Katrina. În 2010, acesta lansa deja al treilea album, Yesterday you said tomorrow, iar ambiţia lui s-a manifestat cel mai puternic odată cu lansarea celui de-al cincilea album, dublu-discul Christian aTunde Adjuah. În acelaşi an, Scott câştigă primul Edison Award, iar în 2012 cel de-al doilea.
În 2015, artistul lansează „Strech Music”, nume pe care îl poartă şi labelul său proaspăt format, dar şi stilul muzical în care artistul îşi încadrează muzica, ce cuprinde o multitudine de influenţe, de la trap, la EDM şi hip hop, la cele etnice, afro-caraibiene. Albumul se bucură şi de artişti invitaţi, precum saxofonistul Braxton Cook şi flautista Elena Pinderhughes. Anul acesta, Scott a lansat o trilogie care onorează cea de-a 100 aniversare a jazz-ului înregistrat.