- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
China susține că a început vaccinarea anti-Covid încă din iulie
Guvernul de la Beijing ar fi început să administreze un potențial vaccin lucrătorilor din domeniile cheie încă din iulie, pe baza unor eșantioane selectate din rândul acestora. Cel puțin așa susține un înalt oficial din domeniul sănătății citat de presa de stat, potrivit The Guardian.
Zheng Zhongei, șeful comisiei naționale de sănătate, a declarat pentru CCTV că guvernul a autorizat ”utilizarea de urgență”, adăugând că procedura este una conformă cu legea, relatează South China Morning Post.
Cu toate acestea, nu au fost date niciun fel de detalii legate de vaccinul experimental care a fost administrat angajaților, inclusiv angajaților din domeniul sănătății și al vămilor, considerați ca cei mai susceptibili de a se infecta în contextul în care majoritatea cazurilor de Covid-19 din China sunt în prezent cazuri importate.
De altfel, de o săptămână, China nu a mai raportat niciun caz cu transmitere locală.
China produce mai multe vaccinuri experimentale, care sunt încă în a treia fază de testare. Producătorii chinezi conduc teste în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Peru, Maroc, Argentina, Brazilia, Indonesia și Rusia, zeci de mii de oameni fiind implicați în campanie, potrivit uneia dintre companii.
Anterior, guvernul chinez a făcut apel la angajații din companiile de stat care călătoresc frecvent să se ofere voluntari pentru testare.
Săptămâna trecută, un avion plin cu mineri chinezi a fost blocat în Papua Noua Guinee, guvernul local exprimând dubii în legătură cu testarea vaccinului.
Compania care administrează mina Ramu NiCo aparținând statului chinez a susținut că 48 dintre membrii personalului au fost vaccinați anti-Covid la începutul lunii august. Cu toate acestea li s-a interzis intrarea în țară, autoritățile locale invocând lipsa unor informații legate de testare și riscurile pe care le reprezintă muncitorii.