Cercetătorii români de la centrul OncoGen din Timișoara încep testele pentru un vaccin împotriva coronavirus

OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, a anunțat că începe testele pentru un vaccin împotriva coronavirus. Vaccinul se află în acest moment în faza de testare în laborator, au anunțat reprezentanții OncoGen.

 
Directorul OncoGen, profesorul Virgil Păunescu, declara în urmă cu o lună, într-un interviu acordat HotNews.ro, că echipa sa a reușit să rezvolte o posibilă metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului.
 
  • Ce înseamnă faza de testare în laborator pentru un vaccin? Faza de testare în laborator înseamnă teste pe animale și celule umane. Vaccinul dezvoltat la Timișoara nu a ajuns în acest moment în faza de testare pe oameni, care este o fază următoare.
OncoGen a anunțat că a terminat sinteza vaccinului și începe testele, au anunțat reprezenții centrului.

Profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, declara în urmă cu o lună pentru HotNews.ro că cercetătorii de la OncoGen Timișoara au reușit să găsească o potențială metodă de a produce un vaccin împotriva temutului coronavirus.

Virgil Păunescu spunea atunci că echipa de cercetători de la Timișoara a trimis potențiala metodă de producere a vaccinului și către alte centre de cercetare din Europa și din Statele Unite, „cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul”.
 
OncoGen este cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei. Centrul funcționează de 4 ani și jumătate la Timișoara, în cadrul Spitalului Județean din oraș, dar într-o clădire separată, a fost construit din bani europeni și dezvoltă terapii genetice și celulare de tratare a cancerului.
 
De la vaccin împotriva cancerului la vaccin împotriva coronavirus. Cercetătorii de la OncoGen au parcurs drumul de la terapiile personalizate pentru cancer la vaccinul împotriva coronavirusului după ce au lucrat, în ultimii 2 ani, la dezvoltarea unui potențial vaccin împotriva cancerului.
 
Echipa OncoGen a dezvoltat o posibilă metodă de producere a vaccinului împotriva coronavirusului, a publicat-o pe internet, în engleză, și a trimis-o cercetătorilor din Europa și Statele Unite, în speranța că țările care pot face acest lucru vor duce povestea mai departe și vor produce un vaccin împotriva coronavirus, declara în urmă cu o lună Virgil Păunescu, pentru HotNews.ro.

România nu își permite să fabrice vaccinuri. Practic, țările de dimensiunea României „nu își permit să țină facilități de producție a vaccinurilor, e ca și cum ne-am propune să facem avioane Airbus în România”, afirma în urmă cu o lunî medicul Virgil Păunescu, directorul OncoGen.