- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Centru medico-educațional pentru tinerii și adolescenții cu adicții
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Cu tot regretul trebuie să admitem că în societatea contemporană din ce în ce mai mulți tinerii se confruntă cu diverse forme de adicții și că trebuie luate măsuri urgente pentru reglemetarea acestei situații. Consumul de substanțe și alte comportamente dependente pot avea consecințe devastatoare asupra dezvoltării lor fizice, mentale și emoționale ale acestora. În fața acestei realități se evidențiază necesitatea unui centru specializat de tratament pentru adicții, unde copiii și adolescenții să primească îngrijire adecvată și sprijin pentru a depăși aceste provocări și a-și recăpăta controlul asupra vieții lor.
În cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, la doar 100 km de București, a fost inaugurat C.R.E.A.A.Ti.V., primul Centru de Reabilitare și Educație împotriva adicțiilor pentru adolescenți și tineri. Această inițiativă, reprezintă un pas crucial în oferirea de sprijin și îngrijire pentru tinerii care se confruntă cu consumul de diferite substanțe cu potențial adictiv.
Părinții și tutorii care au în îngrijire minori cu probleme de consum se pot adresa deja Spitalului Voila pentru ca aceștia să fie integrați gratuit în programul C.R.E.A.A.Ti.V., care dispune de 24 de locuri. În acest centru, minorii primesc nu doar tratament medicamentos, ci vor avea alături o echipă de psihologi și psihoterapeuți care va lucra cu ei în cadrul terapiilor de grup și individuale, abordând o varietate de teme relevante.
Spațiul C.R.E.A.A.Ti.V. este dezvoltat în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie Voila și include patru saloane cu băi proprii, cu un total de 24 de locuri, două pentru băieți și două pentru fete. Centrul va oferi cazare pe termen lung, un loc sigur, modern și prietenos unde tinerii pacienți să aibă parte de toată susținerea de care au nevoie.
Susținerea comunității prin crearea unui Centru care să ofere servicii specializate și profesioniste, în sistem rezidențial/spitalizare, pentru adolescenții cu dependențe, este un proiect ambițios care a devenit realitate prin parteneriatul cu Asociația Zi de Bine și Clinica Atelier Psy, prima specializată în abordarea și tratarea dependențelor la tineri, folosind resursele umane și locative pe care Spitalul Voila le deține,” a declarat Irina Minescu, medic primar psihiatrie pediatrică, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.
Prin deschiderea acestui centru, se oferă o șansă reală tinerilor afectați să primească îngrijire specializată și sprijin pentru a-și reconstrui viața fără dependențe. Este un pas important în lupta împotriva consumului de droguri și a problemelor asociate, iar modelul său ar putea fi replicat cu succes și în alte regiuni din țară.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)